Fotografija: Predavanje i promocija počinju u 19 sati/ Foto: Gradska knjižnica Pakrac/ Multupak
Galerija
Predavanje i promocija počinju u 19 sati/ Foto: Gradska knjižnica Pakrac/ Multupak

Boris Rukavina u pakračkoj knjižnici predstavlja knjigu "Island - Himalaja u pet moto priča"

Knjiga opisuje putovanje autora i njegove supruge Ksenije, koji su u tri godine motorom obišli 23 zemlje, kažu organizatoriPutopisac Boris Rukavina večer će u Gradskoj knjižnici Pakrac održati putopisno predavanje te predstaviti novu knjigu "Island - Himalaja u pet moto priča".

Inače, ovaj susret održava se u sklopu 11. izdanja festivala Multimedija u Pakracu - Multipaka. Prema riječima organizatora, u knjizi su opisana putovanja iz dvadesetak zemalja, dok je tema nadasve zanimljivog putopisnog predavanja Pakistan.

- Nakon dviju knjiga putopisa, "Euroazijske priče i jedna afrička" (2017.),  te "Priče iz daljina – motorom od Zagreba do Vladivostoka" (2019.), autor i naš gost, Boris Rukavina predstavlja knjigu Island – Himalaja u pet moto priča u kojoj sa suprugom Ksenijom opisuje pet putovanja motorom od 2019. do 2022., kroz dvadeset i tri države, kazali su organizatori.

Plakat/ Foto: Multipak
Plakat/ Foto: Multipak

Kako kažu, supruga Ksenija Borisa prati na svim putovanjima te je iskusna suvozačica, koja u svim putopisima sudjeluje i fotografskom kamerom, dijeleći tako posebna iskustva s njihovih putovanja.

- Osim putopisa, Rukavina je i autor knjige Putovati motorom, jedinstvenog priručnika za sigurniju vožnju motorkotača, svojevrsnih praktično-filozofskih uputa i savjeta stečenih kroz gotovo pola stoljeća vožnje, zaključili su organizatori. 

Kao što smo već rekli, ovaj motorističko-čitateljski susret održat će se večeras u Gradskoj knjižnici Pakrac, s početkom u 19 sati. 

Podsjetimo, ovogodišnji Multipak održava se od 23. do 27. svibnja, a vrhunac festivala očekuje se u petak i subotu. Kompletan program 11. Multipaka pogledajte OVDJE.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!