Fotografija: Sve je spremno za 11. Multipak/ Foto: Multipak
Galerija
Sve je spremno za 11. Multipak/ Foto: Multipak

Organizatori Multipaka: "Na HI-FI izložbu stižu izlagači iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Makedonije"

Dvorište Janković u petak će rasplesati požeški bend Electric Corn, poznat po izvođenju plesne glazbe, točnije starih i novih disco, soul i funky hitova, kaže Jelena HihlikSve je spremno za 11. izdanje manifestacije Multimedija u Pakracu - "Multipak". I ove godine organizatori su se pobrinuli da zanimljive sadržaje pronađu pripadnici baš svih generacija.

Kako kažu, uvjereni su da će ova jedinstvena manifestacija ponovno u Pakracu na inovativan način okupiti sve ljubitelje dobrog zvuka, slike i riječi, i to s naglaskom na njihovoj izvrsnosti.

Festival otvara Mini Multipak

Ovogodišnji Multipak održat će se od 23. do 27. svibnja, a već tradicionalno, sve će započeti programom za najmlađe - Mini Multipakom.

Festival počinje Malim Multipakom/ Foto: Multipak
Festival počinje Malim Multipakom/ Foto: Multipak

- Riječ je o slušaonicama koje se održavaju u suradnji s osnovnom i srednjom školom. Na njima djeca i mladi slušaju različite vrste glazbe, od klasike preko rock standarda, te uočavaju razlike u utjecaju na čovjeka, odnosno njih same, upravo po vrsti glazbe. Također, glazba se pušta na uređajima koje rijetko tko ima doma, odnosno na vrhunskim zvučnicima, pojačalima, gramofonima ili playerima, a ujedno je to prilika i za čuti kako to zvuči na različitim nosačima zvuka, pojasnila je Jelena Hihlik, ravnateljica Muzeja grada Pakraca, koji je uz Gradsku knjižnicu te Robertoshop organizator ovogodišnje manifestacije, dok je pokrovitelj Grad Pakrac.

Nagrađivani dokumentarac i sjajna izložba

Svakako treba dodati da će u prva dva dana održati i projekcija sjajnog dokumentarnog filma "Ljubav, smrt i njemačke marke".

- Riječ je o višestruko nagrađivanom dokumentarcu koji govori o turskim migrantima i njihovoj glazbenoj kulturi i naslijeđu u Njemačkoj. Tu je i sjajna izložba "Harmonija pokreta" akademske slikarice Kristine Mareković iz Siska. Naime, njezine slike prikazuju razne stilove plesa, odnosno harmoniju pokreta za svaki od tih stilova, istaknula je Hihlik.

Prošlogodišnje slušaonice bile su odlične/Foto: Mario Barać
Prošlogodišnje slušaonice bile su odlične/Foto: Mario Barać

Glazbena vježbaonica ovogodišnji je novitet/ Foto: Multipak
Glazbena vježbaonica ovogodišnji je novitet/ Foto: Multipak

Trećeg dana festivala na rasporedu je Glazbena vježbaonica, ovogodišnji novitet. Tom prilikom fizioterapeuti pakračke srednje škole razgibat će najmlađu publiku i to sve uz glazbu u pozadini. Prema riječima ravnateljice muzeja, prva tri dana svojevrsno su zagrijavanje za petak i subotu, odnosno udarne festivalske dane.

Vrhunac festivala HI-FI izložba i koncert Electric Corna

- Središnja događanja svakako su HI-Fi izložba i koncert Electric Corna. Što se izložbe tiče, predstavit će se izlagači iz Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Slovenije. Svaki od njih složit će po jedan audio sistem na različitim lokacijama, poput muzeja, glazbene škole, gradske vijećnice, turističke zajednice, Robertoshopa. Naime, brojni audiofili u Pakrac dolaze ciljano na izložbu poslušati kako zvuče pojedini audio sistemi, naglasila je ravnateljica pakračkog muzeja te se osvrnula i na središnji koncert.

Na izložbi će se predstaviti izlagači iz nekoliko zemalja/Foto: Multipak
Na izložbi će se predstaviti izlagači iz nekoliko zemalja/Foto: Multipak

- Electric Corn požeški je bend, odnosno ogranak Big Benda Požega, kojeg čini 11 vrhunskih glazbenika i profesora glazbe. Poznati su po izvođenju plesne glazbe, odnosno stare i nove disco, soul ili funky hitove. Riječ je o izvrsnim glazbenicima koji će zasigurno rasplesati dvorište Janković, poručila je Jelena Hihlik.

Središnji koncert ove godine izvest će sjajan požeški bend Electric Corn/ Foto: Multipak
Središnji koncert ove godine izvest će sjajan požeški bend Electric Corn/ Foto: Multipak

Uz brojne sadržaje svakako treba spomenuti i mogućnost razgledanja Pakraca električnim biciklima, a tu je i izlet kombijem do Lipka i Omanovca. Također, i ove godine za sve posjetitelje bit će osiguran i multigrah, kao i glazbeni wellness, a sve će se završiti opuštenom večeri pod zvijezdama. 

Svi događaji su besplatni

Ono što svakako treba istaknuti je to da su apsolutno sva događanja potpuno besplatna, što vrlo rijedak slučaj na ovakvim izložbama.

Stoga i ne čudi da Multipak redovito privlači brojne goste iz Pakraca i okolnih mjesta, ali susjednih zemalja, a organizatori i ove godine očekuju sjajnu posjetu.

Upoznajte Pakrac na električnim biciklima/ Foto: Multipak
Upoznajte Pakrac na električnim biciklima/ Foto: Multipak

- Prva tri dana uglavnom privlače Pakračane i naše susjede, dok u petak i subotu dolaze i gosti iz regije. U najavi već imamo goste iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Mađarske, a jedino što se nadamo da će nas vrijeme poslužiti, zaključila je ravnateljica Muzeja grada Pakraca Jelena Hihlik.

U nastavku pogledajte popis svih događanja ovogodišnjeg Multipaka. 

Plakat 11. Multipaka/ Foto: Multipak
Plakat 11. Multipaka/ Foto: Multipak

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!