Fotografija: Muzej i knjižnica idu u obnovu/ Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Muzej i knjižnica idu u obnovu/ Foto: Grad Bjelovar

Bjelovarski muzej i knjižnica idu u energetsku obnovu: "Projekti su vrijedni više od 3 mil. eura"

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dao je zeleno svijetlo za obnovu zgrada u samom središtu gradaU energetsku obnovu idu još dvije zgrade u samom središtu Bjelovara, potvrdio je danas gradonačelnik Dario Hrebak. Naime, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dao je zeleno svijetlo za obnove zgrada Gradskog muzeja Bjelovar te Narodne knjižnice Petar Preradović.

Gradski muzej Bjelovar/ Foto: Grad Bjelovar
Gradski muzej Bjelovar/ Foto: Grad Bjelovar

- Naše važne kulturne institucije sa statusom kulturnog dobra idu u obnovu, za što smo dobili gotovo tri milijuna eura, kratko je poručio Hrebak na svom Facebook profilu.

Veliki postotak sufinanciranja

Konkretno, projekt energetske obnove Gradskog muzeja Bjelovar vrijedan je 2,2 milijuna eura, od koji će Fond osigurati 1,8 milijuna. Što se obnove  Narodne knjižnice Petar Preradović tiče, taj projekt vrijedan je 1,2 milijuna eura, a učešće fonda je gotovo stopostotno, 1,1 milijun eura.

Bjelovarska knjižnica/ Foto: Narodna knjižnica i čitaonica Petar Preradović Bjelovar
Bjelovarska knjižnica/ Foto: Narodna knjižnica i čitaonica Petar Preradović Bjelovar

Podsjetimo, krajem prošle godine odobrene su cjelovite obnove čak šest povijesnih zgrada u gradskoj jezgri, koje su prethodno prošle konstrukcijske obnove. Ti projekti vrijedni su nešto manje od 30 milijuna eura te će u potpunosti biti financirani kroz Nacionalni sustav oporavka i otpornosti, o čemu više pročitajte OVDJE.

Dodamo li tome i danas odobrene obnove, središte Bjelovara uskoro bi moglo dobiti potpuno novu vizuru.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!