Fotografija: Radovi kreću već idućega tjedna/Foto: MojPortal
Radovi kreću već idućega tjedna/Foto: MojPortal

Bjelovar dobiva 4000 novih, led svjetiljki: "Uštede će biti velike, između 60 i 70 posto"

"Većina svjetiljki je već proizvedena i čekaju montažu. Riječ je o hrvatskom proizvodu, a radovi kreću već sljedećega tjedna", kažu u Gradu BjelovaruNakon potpisivanja Ugovora o modernizaciji javne rasvjete u gradu Bjelovaru s tvrtkom "Pametna energija" početkom srpnja o čemu smo pisali OVDJE, stvoreni su preduvjeti za početak samoga projekta modernizacije. 

Upravo se o tome danas razgovaralo u Gradskoj upravi.

Već sljedećeg tjedna očekuje se zamjena prvih žarulja novim, suvremenim led svjetiljkama, otkrio je Ivan Semren iz tvrtke Pametna energija, koja će izvoditi radove.

Uštede nakon rekonstrukcije

Zamijenit će se oko četiri tisuće rasvjetnih tijela, a većina svjetiljki je već proizvedena i čekaju montažu. U Pametnoj energiji ističu da je riječ o hrvatskom proizvodu čime se iznimno ponose te napominju da surađuju i s lokalnim kooperantima i hrvatskim dobavljačima dijelova. Očekivana ušteda nakon zamjene svjetiljki je od 60 do 70 posto.

Gradonačelnik Dario Hrebak istaknuo je kako je postojeća javna rasvjeta dijelom zastarjela i predstavlja dodatno proračunsko opterećenje Gradu Bjelovaru.

Ugovor o modernizaciji javne rasvjete težak je 1.436.840,05 €. Projekt modernizacije javne rasvjete bit će financiran kreditom putem HBOR-a, a otplata ide na 10 godina s kamatom od 0,25 posto.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!