Fotografija: Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Foto: Grad Bjelovar

Bjelovar ide u modernizaciju javne rasvjete: "Koristit će se štedljiva tehnologija"

"Sa suvremenim rasvjetnim tijelima postići će se bolje osvjetljenje, a ujedno i smanjiti potrošnja električne energije“, kažu iz GradaBJELOVAR - Grad Bjelovar ide u modernizaciju javne rasvjete. Ugovor za spomenuti projekt potpisao je gradonačelnik Dario Hrebakm s direktorom tvrtke Pametna energija Robertom Mačekom.

Potpisu ugovora prethodio je postupak javne nabave za modernizaciju javne rasvjete u gradu koji je već proveden. Izabrani ponuditelj je zagrebačka tvrtka Pametna energija d.o.o., a ugovor je težak 1.436.840,05 €.

Zastarjela rasvjeta

Kako kažu iz Grada, postojeća javna rasvjeta je dijelom zastarjela i predstavlja dodatno proračunsko opterećenje Gradu Bjelovaru te je moguće s prilagodbom optike suvremenih rasvjetnih tijela kao i popunjavanjem pojedinih dijelova s novim rasvjetnim tijelima postići bolje osvjetljenje, a ujedno i smanjiti potrošnju električne energije.

-Riječ je o modernizaciji 4000 postojećih rasvjetnih tijela. U rekonstrukciji javne rasvjete koristit će se štedna tehnologija temeljena na LED rasvjetnom izvoru, poručuju iz Grada.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!