Fotografija: Načelnik Općine Končanica zadovoljan je realizacijom projekta/Foto: Općina Končanica
Galerija
Načelnik Općine Končanica zadovoljan je realizacijom projekta/Foto: Općina Končanica

25 žena iz Končanice potpisale ugovor i počele brinuti o 150 starijih i nemoćnih ljudi

Zadovoljan sam realizacijom ovog projekta iz više razloga. Kao prvo zaposleno je 25 žena, a kao drugo, brinut će korisnicima kojima je često dovoljno samo da ih netko obiđe i popriča s njima, kaže BakunićJučerašnjim potpisom ugovora o radu 25 žena i službeno je počelo raditi u sklopu treće faze projekta "Zaželi bolje sutra", kojeg provodi Općina Končanica. 

Prema riječima načelnika Zlatka Bakunića, na natječaj za posao pristiglo je 30 molbi, a stručno povjerenstvo izabralo je 25 najboljih kandidatkinja. 

Većina žena ima iskustvo

- Većina žena već je radila na ovom projektu u prijašnjim fazama, ali ima i novih. Nakon potpisivanja ugovora već su i obišle dio korisnika. Zbilja sam zadovoljan realizacijom ovog projekta iz više razloga. Kao prvo zaposleno je 25 žena, a kao drugo, brinut će o 150 korisnika, kojima je često dovoljna i činjenica da ih samo netko obiđe i popriča s njima. Naravno, ako korisnici imaju potrebe koje i nisu uključene u sam projekt, poput usluge prijevoza doktoru, Općina tu vrlo rado uskoči sa svojim vozilo, poručio je načelnik Bakunić, dodavši da do sada nije bilo nikakvih probleme za vrijeme trajnja projekata.

Nakon potpisivanja ugovora, žene su obišle korisnike/ Foto: Općina Končanica
Nakon potpisivanja ugovora, žene su obišle korisnike/ Foto: Općina Končanica

Recimo i to da se treća faza projekta provodi svega osam mjeseci, odnosno šest, koliko će žene zapravo raditi, međutim, Bakunić ističe da postoje najave o dugotrajnom nastavku projekta.

Prijelazno razdoblje

- Rečeno je da se ovdje radi o prijelaznom razdoblju, a nastavak se očekuje u trajanju od najmanje dvije godine. Troškove za treću fazu na sebe je preuzela Vlada, a dalje je u planu da se ponovno koriste europski fondovi. Potrebe za nastavkom projekta itekako ima, jer se uglavnom radi o teško zaposlivim ženama, a nažalost sve više imamo starijih ljudi koji ovise o nečijom pomoći, zaključio je načelnik Općine Končanica Zlatko Bakunić.

Većina žena već je radila u sklopu ovog projekta/ Foto: Općina Končanica
Većina žena već je radila u sklopu ovog projekta/ Foto: Općina Končanica

Podsjetimo, ukupna vrijednost ovog projekta iznosi nešto više od 1,2 milijuna kuna, a riječ je stopostotnom sufinanciranju, o čemu više možete pročitati OVDJE.