Fotografija: Liga protiv raka Daruvar upozorava da od raka dojke obolijevaju i muškarci stoga pozivaju sve da se odazovu predavanju Samopregled dojke/Foto: Tomislav Krišto/CROPIX (Ilustracija)
Galerija
Liga protiv raka Daruvar upozorava da od raka dojke obolijevaju i muškarci stoga pozivaju sve da se odazovu predavanju Samopregled dojke/Foto: Tomislav Krišto/CROPIX (Ilustracija)

Liga protiv raka Daruvar sutra organizira predavanje "Samopregled dojke"

"Predavanje će biti edukativno za sve žene, ali i za muškarce, budući da od raka dojke obolijevaju i muškarci. Imat ćemo i brošuru koju ćemo dijeliti prisutnima, kaže Milada SofkaDARUVAR - Liga protiv raka Daruvar 10. studenog 2021. godine u Društveno kulturnom centru Daruvar (bivši Hrvatski dom) s početkom u 18 sati održat će predavanje na temu "Samopregled dojke".

I muškarci obolijevaju

Predsjednica Lige Milada Sofka kazala nam je kako nisu uspjeli realizirati ovo predavanje u listopadu – mjesecu borbe protiv raka dojke, no i studeni će biti i više nego prigodan budući da je riječ o mjesecu kada se u prvi plan stavlja osviještenost o problemima muškog zdravlja s naglaskom na rak prostate i rak testisa.

Nedavno je Liga protiv raka Daruvar organizirala prikupljanje donacija za prijevoz onkoloških bolensnikaFoto: Korak dalje
Nedavno je Liga protiv raka Daruvar organizirala prikupljanje donacija za prijevoz onkoloških bolensnikaFoto: Korak dalje

- Predavanje će biti edukativno za sve žene, ali i za muškarce budući da od raka dojke obolijevaju i muškarci, ne samo žene. Predavanje će držati medicinska sestra Višnja Kašper, inače Daruvarčanka koja je 35 godina radila na onkologiji u Njemačkoj. Dok će samopregled dojki na lutki pokazivati Jasminka Bedi, medicinska sestra koja radi na hitnoj u Daruvaru, te je članica Lige. Napravit ćemo i brošuru koju ćemo dijeliti prisutnima, a odgovarat ćemo i na pitanja ako budemo znali.

Odgovori na pitanja

Nažalost, nismo uspjeli dobiti nijednog liječnika koji bi želio biti s nama na predavanju. No, dogovorili smo se s našom ginekologinjom, dr. Bogeljić da ćemo upisati sva pitanja na koja će ona naknadno odgovoriti – pojasnila nam je predsjednica Lige Milada Sofka koja se nada dobrom odazivu Daruvarčanki i Daruvarčana.

- Veselilo bi nas da se odazove velik broj ljudi i da dođu poslušati informacije koje doslovno mogu spasiti život. Danas je to, nažalost, naša svakodnevica i zato se trudimo da pomognemo u onome u čemu možemo – zaključila je Sofka.