Fotografija: Foto: Hrabrica Lorena protiv SMA/ŽRK Bjelovar
Galerija
Foto: Hrabrica Lorena protiv SMA/ŽRK Bjelovar

ŽRK Bjelovar protiv Dugog Sela lovi kartu za Europu: "Sav prihod od ulaznica ide hrabroj Loreni"

Rukometašice su odlučile iznos prikupljen od ulaznica donirati jednogodišnjoj djevojčici koja boluje od najtežeg oblika spinalne mišićne atrofije



Bjelovarske rukometašice ove subote igraju derbi utakmicu 1. Hrvatske rukometne lige za žene. Naime, u dvorani Europskih prvaka gostuje Dugo Selo 55, ekipa koja baš kao i Bjelovar te Split 2010 na svom kontu ima 24 boda, što ih svrstava na trodiobu trećeg mjesta.

Inicijativa igračica

Osvajanje treće pozicije značilo bi da će Bjelovarčanke i ove godine izboriti plasman u Europu, stoga im je u ovom susretu posebno potrebna glasna podrška s tribina. Prema riječima trenera ŽRK Bjelovara Darija Obrana, na ideju da utakmica dobije humanitarni karakter, odnosno da se sav novac od ulaznica donira jednogodišnjoj Loreni, došle su same igračice.

- Prijedlog je isključivo došao od cura. Naime, dosta njih je završilo ili studira fizioterapiju i sestrinstvo, pa vjerujem da se tu i rodila ova sjajna ideja. Osim ulaznica, bit će postavljene i posebne kutije za donacije, kazao je Obran.

Humanitarna akcija za Lorenu/ Foto: Hrabrica Lorena protiv SMA
Humanitarna akcija za Lorenu/ Foto: Hrabrica Lorena protiv SMA

Inače, jednogodišnja djevojčica Lorena boluje od najtežeg oblika spinalne mišićne atrofije, a lijek koji joj je potreban da bi jednog dana mogla sjediti, stajati i hodati košta 150 tisuća eura. Stoga je njena majka Andrea Jakubec pokrenula humanitarnu akciju pod nazivom "ZA NAŠU HRABRICU LORENU" kojom se prikupljaju sredstva za kupnju nužnog lijeka koji će zaustaviti širenje bolesti i ojačati Lorenine mišiće. 

Derbi susret

Osim što će posjetitelji s kupljenom ulaznicom biti dio jedne plemenite priče, trebali bi uživati i u sjajnoj rukometnoj predstavi. Ogledi Bjelovarčanki i djevojki iz Dugog Sela uvijek su napeti te i bez pogleda na tablicu ovom dvoboju uvijek se pripisuje status derbija.

Da je Dugo Selu uistinu ozbiljna i opasna ekipa govori i podatak da su prije mjesec dana u Koprivnici svladale Podravku i time učinili možda i najveću senzaciju u hrvatskom ženskom rukometu posljednjih desetak godina. 

Bjelovarčanke su ove sezone u Europi ispale od Rocasa Gran Canaria/ Foto: ŽRK Bjelovar
Bjelovarčanke su ove sezone u Europi ispale od Rocasa Gran Canaria/ Foto: ŽRK Bjelovar

- Očekujem zanimljiv derbi, jer i oni i mi trenutno smo u dobroj formi. Točnije, Dugo Selo cijelu sezonu igra dobro, dok se mi dižemo u posljednjih mjesec dana. Utakmica će biti neizvjesna. Moramo se postaviti čvrsto od prve minute, posebice u obrani. Naš protivnik jedna je iskusna ekipa koja ima daleko najbolju golmanicu lige, koja u prosjeku ima preko 15 obrana, što im daje mogućnost polukontre i kontre, istaknuo je strateg bjelovarskih rukometašica.

Obran optimizam uoči utakmice temelji i na činjenici da Dugo Selo dočekuju u kompletnom sastavu.

Konsolidirane financije

- Sve djevojke su zdrave i spremne. Moramo se pripremiti da igramo duge napade do zicer šanse, a potom trebamo brzi povratak u obranu. Iako je još puno kola do kraja, pobjednik ovog susreta imao bi veliku prednost do kraja prvenstva, pod pretpostavkom da se pobjede sve utakmice koje se "trebaju pobijediti", naglasio je Obran.

Podsjetimo, u prvom susretu Dugo Selo slavilo je na domaćem terenu rezultatom 26:23, a u obzir treba uzeti i činjenicu da će u slučaju istog broja bodova ulogu igrati i gol razlika. 

- Primarni cilj su dva boda, a bude li prilike treba i o golovima voditi brigu. Vjerujem da su djevojke motivirane i svjesne važnosti utakmice. Također, ispaćene su sve plaće i sanirani su svi dugovi, tako da problema ne bi trebalo biti. Konačno smo u dobrom ritmu treninga, gdje sve normalno funkcionira i jedini nam je zadatak fokusirati se na utakmicu i odraditi posao kako spada, zaključio je trener ŽRK Bjelovara Dario Obran.

Trener ŽRK Bjelovara Dario Obran/ Foto: Deni Marčinković
Trener ŽRK Bjelovara Dario Obran/ Foto: Deni Marčinković

Za kraj dodajmo i to da je utakmica na rasporedu u subotu, 11. ožujka, s početkom u 18 sati. Svi koji žele donirati novac mogu to učiniti i mimo ove utakmice, prema niže navedenim uputama.

Uplate za donaciju:

"ZA NAŠU HRABRICU LORENU" možete donirati na:

IBAN: HR9524020063104295235

Andrea Jakubec

Uplate su moguće i OVDJE.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!