Fotografija: Fotoreporter AFP-a Yuri Cortez prima na dar dres Marija Mandžukića tijekom posjeta Hrvatskoj 2018. godine/Foto: Matija Đanješić/CROPIX
Fotoreporter AFP-a Yuri Cortez prima na dar dres Marija Mandžukića tijekom posjeta Hrvatskoj 2018. godine/Foto: Matija Đanješić/CROPIX

VIDEO Legendarni fotoreporter Vatrenima: "Imate lavlje srce, pokažite ga Englezima!"

"Iako neću biti tamo kako bi napravio nevjerojatne fotografije kada budete slavili golove protiv Engleske, znam da ćete učiniti mene i obožavatelje iz cijelog svijeta ponosnima"Mnogima je Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji ostalo u posebnom sjećanju, a jedan od njih je definitivno i Yuri Cortez, simpatični Salvadorac i fotoreporter Angence France-Pressa (AFP), koji je djelić svjetske slave i pažnje zadobio našavši se usred slavlja hrvatskih nogometaša nakon veličanstvenog pogotka Marija Mandžukića i plasiranja Hrvatske u finale Svjetskog prvenstva u utakmici protiv Engleske. Okolnosti su htjele da hrvatska reprezentacija prvu utakmicu na Europskom nogometnom prvenstvu igra sutra i to upravo protiv Engleske, što je potaknulo Corteza da Vatrenima pošalje posebnu video poruku podrške, pišu Sportske novosti.

„Pozdrav dragi prijatelji iz Hrvatske! Želim hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji poželjeti puno sreće na ovogodišnjem EURU. Iako neću biti tamo kako bi napravio nevjerojatne fotografije kada budete slavili golove protiv Engleske, znam da ćete učiniti mene i sve svoje obožavatelje iz cijelog svijeta ponosnima. Idemo Vatreni! Mi to možemo, imate lavlje srce, možete to učiniti!“, poručio je Cortez, inače veliki zaljubljenik u Hrvatsku.

Naime, Hrvatska turistička zajednica je po završetku Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji kontaktirala Corteza i pozvala ga da, zajedno sa svojom obitelji, posjeti Hrvatsku. Cortez je poziv prihvatio te je tom prilikom obišao hrvatsku obalu, od sjevera do juga, pritom bilježeći svojim fotoaparatom brojne prirodne, kulturne i povijesne motive, kao i ljepote hrvatskih destinacija.