Fotografija: Velibor Viboh (u sredini) s tenisačima Matom Pavićem i Nikolom Meketićem/Foto: Privatni album
Galerija
Velibor Viboh (u sredini) s tenisačima Matom Pavićem i Nikolom Meketićem/Foto: Privatni album

VIDEO I Lipičanin Velibor Viboh na otvaranju Olimpijskih igara u Tokiju. Ovo su mu druge...

Velibor je diplomirani fizioterapeut i vlasnik poliklinike za fizikalnu i medicinsku rehabilitaciju. Već je bio na OI u Rio de Jaineru, a sudjelovalo je 2016. godine u osvajanju Davis Cupa...Otvaranje Olimpijskih igara u Tokiju središnji je današnji sportski, ali i društveni događaj koji se pratio diljem svijeta. 

U svečanom mimohodu na Olimpijkom stadionu u Tokiju sudjelovale su sportske delegacije iz 205 zemalja, a 63. po redu predstavila se Hrvatska. Među 58 sportašica i sportaša te trenera i sportskih djelatnika bio je i Lipičanin Velibor Viboh, glavni fizioterapeut hrvatske teniske reprezentacije kojemu su ovo već druge Olimpijske igre s obzirom na to da je u funkciji fizioterapeuta hrvatskih sportaša sudjelovao i na OI u Riju 2016. godine. 

Viboh 4. s desna i hrvatska delegacija uoči svečanog otvaranja Olimpijskih igara/Foto: Privatni album
Viboh 4. s desna i hrvatska delegacija uoči svečanog otvaranja Olimpijskih igara/Foto: Privatni album

Velibor nam se javio kratko porukom, kaže da je za sad sve u redu i da ima jako puno obaveza. S Veliborom Vibohom pripremamo opširniji razgovor o njegovom olimpijskom angažmanu, o tome što očekuje od ovih igara i da ih usporedi s onima otprije pet godina.

Viboh čući u sredini nakon svečanog otvaranja /Foto: Privatni album
Viboh čući u sredini nakon svečanog otvaranja /Foto: Privatni album

Velibor ima 38 godina, diplomirani je fizioterapeut i vlasnik poliklinike za fizikalnu i medicinsku rehabilitaciju. U svijetu sporta je već nekoliko godina, osim Olimpijade u Rio de Jaineru sudjelovalo je 2016. godine u osvajanju Davis Cupa s hrvatskom teniskom reprezentacijom, a ove godine je na Wimbledonu vodio brigu o hrvatskim tenisačicama i tenisačima.