Fotografija: Tradicionalni turnir parova oduševio je sve/ Foto: HATK Daruvar
Galerija
Tradicionalni turnir parova oduševio je sve/ Foto: HATK Daruvar

Veterani pokazali zavidno tenisko umijeće na tradicionalnom daruvarskom turniru

Na turniru je sudjelovalo 30 igrača, odnosno 15 natjecateljskih parova iz Zagreba, Rijeke, Virovitice, Slatine, Grubišnog Polja, Velikih Zdenaca i Daruvara, kažu organizatoriU organizaciji Hrvatskog amaterskog teniskog kluba (HATK) Daruvar proteklog vikenda održan je teniski turnir parova u dobi od 30+ godina Daruvar Open 2022, koji se tradicionalno održava u terminu i programu manifestacije Vinodar 2022.

Okupljeni ljubitelji tenisa/Foto: HATK Daruvar
Okupljeni ljubitelji tenisa/Foto: HATK Daruvar

Turnir se igrao na terenima Sportskog teniskog centra Daruvar, a službeno ga je otvorio gradonačelnik Grada Daruvara gospodin Damir Lneniček.

Natjecatelji iz cijele Hrvatske

- Na turniru je sudjelovalo 30 igrača, odnosno 15 natjecateljskih parova iz Zagreba, Rijeke, Virovitice, Slatine, Grubišnog Polja, Velikih Zdenaca i Daruvara. Parovi su bili podijeljeni u dvije starosne skupine po ukupnoj starosti oba igrača, i to do 90 godina (90-) i skupinu iznad 90 godina (90+). U mlađoj skupini nastupilo je 8 parova, koji su bili podijeljeni u dvije grupe po četvero, dok je u starijoj bilo 7 parova u dvije skupne po troje i četvero, poručili su iz HATK Daruvar.

Službeno otvorenje turnira/Foto: HATK Daruvar
Službeno otvorenje turnira/Foto: HATK Daruvar

Igralo se paralelno na pet teniskih terena, a sve je završilo u kasnim popodnevnim satima. Turnir je u protekao izuzetno kvalitetnim i uzbudljivim teniskim susretima, posebice u polufinalnim i finalnim mečevima. 

- Ovogodišnji pobjednici turnira u mlađoj starosnoj kategoriji 90- su daruvarski tenisači Mladen Častek i Ante Marić, koji su u finalnom susretu rezultatom 6:4 6:0 pobijedili virovitičko-daruvarski par Dario Margeta i Dren Stoček, dodaju iz daruvarskog kluba.

Odličan tenis

U polufinalnim susretima je par Ante Marić / Mladen Častek pobijedio slatinski par Ozren Desančić / Predrag Vakanjac rezultatom 6:2 6:2, dok je par Dario Margeta / Dren Stoček rezultatom 6:2 6:4 pobijedio daruvarski par Tomislav Golubić / Duško Čubrilo.

Ante Marić i Mladen Častek - pobjednici mlađe skupine 90-/Foto: HATK Daruvar
Ante Marić i Mladen Častek - pobjednici mlađe skupine 90-/Foto: HATK Daruvar

- Pobjednici u starijoj starosnoj kategoriji 90+ su Zdravko Kizivat i Zlatko Pleša, tenisači TK TVIN iz Virovitice, koji su u vrlo neizvjesnom i izjednačenom finalnom susretu rezultatom 7:5 3:6 10:6 pobijedili odličan daruvarsko-zagrebački par Želimir Mihić i Mirko Babić, poručili su organizatori.

Finalni susret skupine 90-/Foto: HATK Daruvar
Finalni susret skupine 90-/Foto: HATK Daruvar

Zdravko Kizivat i Zlatko Pleša - pobjednici starije skupine 90+/Foto: HATK Daruvar
Zdravko Kizivat i Zlatko Pleša - pobjednici starije skupine 90+/Foto: HATK Daruvar

 U polufinalnim susretima je par Zdravko Kizivat / Zlatko Pleša pobijedio daruvarski par Željko Ament / Alen Hlebec rezultatom 6:3 6:4, dok je par Želimir Mihić / Mirko Babić pobijedio virovitički par Božidar Jeremić / Dragan Dečak rezultatom 7:6 6:3.

Pohvale svih sudionika

- Kao i prethodnih godina turnir je vrlo uspješno organiziran, što svjedoče i pohvale koje smo dobili od svih sudionika turnira i nemalog broja gledatelja, zaljubljenika u teniski sport, ponosno su napomenuli iz HATK Daruvar.

Igrači se u hladu odmaraju za novi susret/Foto: HATK Daruvar
Igrači se u hladu odmaraju za novi susret/Foto: HATK Daruvar

Najstarije sudionike turnira činio je teniski par Božidar Jeremić i Dragan Dečak, članovi TK TVIN iz Virovitice, koji su unatoč starijoj životnoj dobi (ukupne starosti od preko 130 godina), još uvijek sportski vrlo aktivni. Najmlađi teniski par su bili tridesetogodišnjaci Marko Orct i Deni Tomljanović, članovi TK Saša Novalić iz Velikih Zdenaca.