Fotografija: Tenisači HATK Daruvar na teniskim terenima Firule u Splitu/ Foto: HATK Daruvar
Galerija
Tenisači HATK Daruvar na teniskim terenima Firule u Splitu/ Foto: HATK Daruvar

Unatoč porazu od lidera lige, tenisači daruvarskog HATK-a osigurali ostanak u Drugoj ligi

Ostvarili smo plasman u sredini ljestvice Druge hrvatske teniske lige i osigurali opstanka u tom rangu natjecanja i sljedeće godine, što nam je i bio cilj, kažu iz HATK DaruvarTenisači Hrvatskog amaterskog teniskog kluba (HATK) Daruvar proteklog su vikenda na teniskim terenima Firule u Splitu odigrali novi susret natjecanja u sklopu HEP Drugoj hrvatskoj seniorskoj teniskoj ligi.

Iznimno kvalitetan protivnik

Protivnik daruvarskim tenisačima u petom kolu bila je mlada i iznimno kvalitetna, trenutno prvoplasirana ekipa seniora TK Split 1950, koju čine ponajbolji hrvatski juniori i koji ove godine namjeravaju osigurati prvoligaški status. Stoga i ne čudi da je rezultat na kraju glasio 6:1 u korist lidera prvenstva.

Danijal Muminović/ Foto: HATK Daruvar
Danijal Muminović/ Foto: HATK Daruvar

- Za TK Split 1950 su, pored ostalih, nastupili Jerko Brkić – trenutno 23. na rang listi HTS-a, Josip Šimundža – trenutno 54. na istoj rang listi, Lovre Erceg - trenutno 96. tenisač među seniorima i Ainur Garifullin, državljanin Ruske Federacije, trenutno 132. na rang listi seniora HTS-a, poručili su iz daruvarskog kluba.

Cilj ostvaren

Iz HATK Daruvara dodaju i to da su unatoč porazu ispunili zacrtani cilj.

- Ostvarili smo plasman u sredini ljestvice Druge hrvatske teniske lige i osigurali opstanka u tom rangu natjecanja i sljedeće godine, zadovoljno kažu iz ovog kluba.

Denis Gabor/Foto: HATK Daruvar
Denis Gabor/Foto: HATK Daruvar

Za HATK Daruvar su nastupili Dejan Dragičević, Boris Dragičević, Sven Gabor, Denis Gabor, Stjepan Pavičić i Danijal Muminović, a jedinu pobjedu je u pojedinačnom susretu protiv najbolje rangiranog igrača domaćina ostvario Danijal Muminović.

- Budući da smo zauzeli mjesto u sredini ljestvice, u subotu 11. lipnja na domaćem terenu igramo susret doigravanja za 7. mjesto protiv TK Varaždin 1181, zaključili su iz HATK Daruvar.

Pojedinačni rezultati:

Jerko Brkić (TK Split) : Danijal Muminović (HATK DA)    1 : 2 

Josip Šimundža (TK Split) : Sven Gabor (HATK DA)        2 : 0

Lovre Erceg (TK Split) : Stjepan Pavičić (HATK DA)        2 : 0

Ainur Garifullin (TK Split) : Dejan Dragičević                     2 : 0

Luka Curavić (TK Split) : Denis Gabor (HATK DA)            2 : 0

Susreti parova:

Šimić / Curavić (TK Split)  :  Muminović / Pavičić                        2 : 0

Bubalo / Mišura (TK Split)   :  Boris Dragičević / Sven Gabor    2 : 0