Fotografija: Daruvarčanke s peharom i medaljama/ Foto: Gimnazija Daruvar
Galerija
Daruvarčanke s peharom i medaljama/ Foto: Gimnazija Daruvar

Učenice Gimnazije Daruvar osvojile prvo mjesto na županijskom natjecanju u krosu

Boje daruvarske Gimnazije, ali i Bjelovarsko-bilogorske županije na državnoj završnici, koja se idućeg mjeseca održava u Poreču, branit će Margareta Batinić, Ena Jelinek, Nika Tutić i Iva Vrabec



Učenice Gimnazije Daruvar ostvarile su povijesni rezultat. Naime, na jučer održanom županijskom natjecanju u krosu, u ekipnoj kategoriji osvojile su prvo mjesto i tako izborile pravo nastupa na državnom natjecanju. 

Tri prvoplasirane ekipe na županijskom krosu/ Foto: Gimnazija Daruvar
Tri prvoplasirane ekipe na županijskom krosu/ Foto: Gimnazija Daruvar

- Natjecanje je održano na ribnjacima Skresovi u Garešnici, a ukupno je nastupilo osam škola. U pojedinačnoj konkurenciji naše djevojke zauzele su drugo, četvrto, peto i osmo mjesto, a s ukupno osvojenih 12 bodova u ekipnoj konkurenciji osvojili smo prvo mjesto, kazao je profesor daruvarskih gimnazijalki Emir Sulik.

Margareta Batinić pojedinačno druga

Boje daruvarske Gimnazije, ali i Bjelovarsko-bilogorske županije na državnoj završnici, koja se idućeg mjeseca održava u Poreču, tako će braniti učenice drugog razreda Margareta Batinić i Ena Jelinek te ovogodišnje maturantice Nika Tutić i Iva Vrabec. Treba reći i to da je drugo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji osvojila Margareta Batinić, koja se tako iz Garešnice vratila s čak dvije medalje.

Margareta Batinić bila je druga u pojedinačnoj konkurenciji/ Foto: Gimnazija Daruvar
Margareta Batinić bila je druga u pojedinačnoj konkurenciji/ Foto: Gimnazija Daruvar

Ovaj uspjeh tim je veći ako znamo da Daruvar nema atletski klub, međutim Sulik ističe da su sve djevojke aktivne sportašice.

Dugo godina bez državne završnice

- Iva trenira tenis, Ena odbojku i jahanje, Nika je u karateu, dok je Magdalena donedavno trenirala rukomet. Što se dosadašnjih školskih rezultata tiče, u krosu smo najbolji bili drugi u muškoj te treći u ženskoj konkurenciji, ali niti jedna kros ekipa do sada se nije plasirala na državno natjecanje, istaknuo je Sulik.

Daruvarske gimnazijalke i njihov profesor/ Foto: Gimnazija Daruvar
Daruvarske gimnazijalke i njihov profesor/ Foto: Gimnazija Daruvar

Dodao je i to da škola općenito na državnoj završnici nije nastupila od 2008. godine, kada su boje Gimnazije Daruvar branila odbojkaška muška ekipa. Inače, kros utrka trči se u dužini od 1600 u ženskoj te 2000 metara u muškoj kategoriji i to po terenu različite konfiguracije. 

Djevojkama i njihovom profesoru čestitamo na izvrsnom uspjehu te im ujedno želimo i puno sreće na državnoj završnici u Poreču.