Fotografija: Trening malih Galebova u Velikom Trojstvu/Foto: Privatni album
Galerija
Trening malih Galebova u Velikom Trojstvu/Foto: Privatni album

U Velikom Trojstvu osnovan taekwondo klub: "Odaziv je sjajan, već imamo 40-ak djece"

Taekwondo klub Galebovi Veliko Trojstvo krenuo je trenirati s dvije grupe, djecom od 1. do 4. razreda i od 5. do 8. razreda. Prvim danom veljače kreću s vrtićancima i treninzima za odrasle



VELIKO TROJSTVO – Krenuli su prvi treninzi u tek osnovanom Taekwondo klubu Galebovi Veliko Trojstvo. Naime, na pomolu je jedna lijepa, sportska priča koja ima za cilj u Velikom Trojstvu napraviti nešto nalik onome što je Taekwondo klub Omega u Bjelovaru. Sudeći po ogromnom odazivu djece već u prvim danima nakon osnutka kluba, budućnost im je zajamčena.

Doznajemo otkud ideja i tko je pokrenuo inicijativu. U tome nam je glavni sugovornik Ivan Daskijević, trener i tajnik bjelovarskog Taekwondo kluba Omega.

Prekaljeni trener i načelnik u akciji

- Priču smo pokrenuli načelnik Marko Kutanjac i ja. Marko me pitao koliko imam vremena, nekako smo išli za ciljem da u Velikom Trojstvu napravimo ono što je Omega u Bjelovaru. Budući da sam ja trener i tajnik u Taekwondo klub Omega u  Bjelovaru, ideja mi se na prvu svidjela. Uostalom, ja sam iz Grginca, naselja pored Velikog Trojstva i ta mi je sredina bliska, priznaje Ivan Daskijević i dodaje kako je s načelnikom vrlo brzo zaokružio cijelu priču.

Ivan Daskijević veoma je zadovoljan odazivom djece na treninge u Veliko Trojstvu/Foto: Privatni album
Ivan Daskijević veoma je zadovoljan odazivom djece na treninge u Veliko Trojstvu/Foto: Privatni album

Najvažniji faktor bio im je prostor, a njega je načelnik vrlo brzo pronašao. Naime, ustupio im je jedan dio starog društvenog doma, a budućeg Kulturnog centra.

Opremljen prostor

- Brzo smo ga uredili i pripremili za treninge. Nabavili smo tatami podloge za treninge, a prostor je toliko ugodan i dobro opremljen da možemo slobodno reći da neki klubovi koji postoje 30 godina nemaju takve uvjete, zadovoljan je Daskijević iza kojeg je već drugi trening.

Stari društveni dom idealan je prostor za treninge taekwondaša/Foto: Martina Čapo
Stari društveni dom idealan je prostor za treninge taekwondaša/Foto: Martina Čapo

Krenuli su s dvije grupe, jedna su djeca od 1. do 4. razreda, a druga grupa djeca od 5. do 8. razreda. No, s prvim danom veljače kreću s vrtićancima i treninzima za odrasle. Svi su dobrodošli.

- Imam trenera koji mi pomaže, Luka Grgić koji je inače također trener u Omegi u Bjelovaru. Što se tiče cijene, išli smo s nekom najnižom. Mjesečno treba izdvojiti 150 kuna, a treninzi su tri puta tjedno. U Bjelovaru je takva cijena već 15 godina, ističe Daskijević koji nam je odao kako već sada u dvije grupe ima 40-ak klinaca.

Nove tatami podloge za treniranje postavljene su u starom društvenom domu u Velikom Trojstvu/Foto: Privatni album
Nove tatami podloge za treniranje postavljene su u starom društvenom domu u Velikom Trojstvu/Foto: Privatni album

Očekuje da bi s vrtićancima i odraslima koji će se uključiti u rekreaciju brojka mogla porasti na 50-ak redovnih članova kluba, što bi bilo i više nego zadovoljavajuće.

Velik odaziv

- Za jedno takvo malo mjesto koje ima uspješan nogometni i rukometni klub, to je više nego dobro. Sretni smo i vjerujemo da činimo dobru stvar za cijelo mjesto. Poznato je kako je Taekwondo odličan za razvijanje koordinacije, motorike i fleksibilnosti. Na kraju, to je individualan sport u kojem se svakom djetetu pristupa individualno, podsjeća Daskijević koji poziva sve Velikotrojšćane, male i velike, da im se pridruže.

Koliko je zadovoljan pokretanjem novog sportskog kluba u svojoj općini, upitali smo i načelnika Velikog Trojstva, Marka Kutanjca.

Načelnik Općine Veliko Trojstvo, Marko Kutanjac/Foto: Martina Čapo
Načelnik Općine Veliko Trojstvo, Marko Kutanjac/Foto: Martina Čapo

- Jako smo se brzo oko svega dogovorili. Njima je bio najvažniji prostor i srećom, imamo taj stari društveni dom koji je idealan za treninge. Ustupili smo im ga i plaćat ćemo im režije. Budući da nisu bili osnovani, nisu bili registrirani kao klub, nisu ušli u proračunsku godinu, no ukoliko opstanu, naravno da ćemo ih i financijski podržavati. Sve udruge u ovim teškim vremenima moramo čuvati i pomagati im u njihovom radu, kazao nam je Kutanjac i dodao kako je sljedeći izazov nakon prostora, bio pronaći ime kluba.

Satnija na koju su ponosni

- Sjetio sam se kako je bjelovarski klub dobio ime po Omegama, postrojbi u Domovinskom ratu i pomislio kako bi bilo vrlo prikladno da i mi svoj novi Taekwondo klub nazovemo po postrojbi iz Domovinskog rata na koju smo vrlo ponosni. Naravno, riječ je o našim Galebovima, Velikotrojščanskoj satniji za koju možda mlađi naraštaji i ne znaju i ovo je idealna prilika da svi saznaju, zadovoljan je Kutanjac koji vjeruje da će novi sportski klub biti dobro prihvaćen u Velikom Trojstvu.