Fotografija: TK Feniks Daruvara i ove godine domaćin je regionalnog mastersa/ Foto: TK Feniks Daruvar
Galerija
TK Feniks Daruvara i ove godine domaćin je regionalnog mastersa/ Foto: TK Feniks Daruvar

U Daruvaru se 32 mlada tenisača bore za odlazak na državnu završnicu

"Četiri dječaka i četiri djevojčice predstavljaju naš klub i zbilja imamo velika očekivanja od njih", kaže predsjednik TK Feniks Goran PopadićTeniski klub Feniks Daruvar drugu godinu zaredom domaćin je regionalnog mastersa sjeverozapadne Hrvatske za djecu do 10 godina starosti. Prema riječima predsjednika kluba Gorana Popadića u subotu će nastupiti 32 najboljih tenisačica i tenisača ovog dijela Hrvatske.

- U obje konkurencije nastupa po 16 natjecatelja, a četiri najbolje djevojčice, kao i četiri najuspješnija dječaka izborit će pravo nastupa na državnoj završnici. Treba reći i to da se za ukupan poredak, uz ovaj masters, boduju i četiri najbolja rezultata ostvarena na nekim od turnira u sklopu regije, pojasnio je Goran Popadić.

Velika očekivanja od Daruvarčana

Dodao je i to da u svakoj konkurenciji sudjeluju natjecatelji iz po osam kluba, a svoje uzdanice imaju i domaćini najvažnijeg turnira na regiji.

- Četiri dječaka i četiri djevojčice predstavljaju naš klub i zbilja imamo velika očekivanja od njih. Jakov Ogrizek i Petar Bolšec trenutno su drugi, odnosno treći u ukupnom poretku i realno je da izbore državnu završnicu. Andrej Sofka trenutno je na petom mjesto i također ima priliku izboriti završnicu, a pored njih nastupit će i Leon Žitka, trenutno 15. igrač na spomenutoj ljestvici, istaknuo je prvi čovjek TK Feniks. 

Daruvarčani imaju velika očekivanja od svojih predstavnika / Foto: TK Feniks Daruvar
Daruvarčani imaju velika očekivanja od svojih predstavnika / Foto: TK Feniks Daruvar

Što se djevojčica tiče, ističe Popadić, Gita Gamauf trenutno je vodeća tenisačica na regiji, a treću poziciju drži Mia Kolić.

Puno dobrih mečeva

- Doista bi bilo iznenađenje da se njih dvije ne plasiraju na državno, ali uz njih  na regionalnom mastersu nastupiti i Vanja Valenta te Eni Ljuština, 8., odnosno 13. igračica regije, kaže Popadić.

Recimo i da se regionalni master ne igra po skupinama kao ostali turniri, već na ispadanje, uz napomenu da se razigrava za svaku poziciju, što znači da će svi koji subotu odluče provesti na teniskim terenima TK Feniks moći uživati u velikom broju susreta. Početak turnira zakazan je za 9 sati, dok su finalni mečevi na rasporedu u poslijepodnevnim satima, ako će vremenske prilike biti naklonjene.

Kao što smo već rekli, najbolje četiri tenisačice i tenisača izborit će plasman na državnu završnicu koja se igra 24. rujna u Zagrebu.