Fotografija: Savate ima više dobrih značajki za razvoj djece i mladih/ Foto: SK ŠAN Garešnica
Galerija
Savate ima više dobrih značajki za razvoj djece i mladih/ Foto: SK ŠAN Garešnica

U Daruvaru opet možete trenirati savate boks: "Odličan je za fizičko i mentalno zdravlje djece"

U Garešnici već 30 godina djelujemo kao zaštitni omotač djeci i mladima od negativnih utjecaja okoline (alkohola, cigareta i droge), kaže Nenad Šarec



Nakon višegodišnje pauze u Daruvaru je ponovno moguće trenirati savate francuski boks. Naime, Savate klub Šan Garešnica uspostavio je daruvarsku podružnicu te se svi zainteresirano dva puta tjedno mogu se okušati u vještinama ovog borilačkog sporta.

- U utorak smo imali prvi trening na kojem se pojavilo desetak zainteresiranih. Vjerujem da ćemo uskoro imati još veći broj članova što će nam omogućiti da uspostavimo klub, a to tada ćemo djelovati u sklopu SK Šan Garešnica, poručio je trener Nenad Šarec.

Dobrodošli su svi

Kako kaže, savate boks namijenjen je za djecu, ali i starije, bez obzira na to žele li se u ovom sportu okušati rekreacijski, natjecateljski ili s aspekta samoobrane. 

- Primamo djecu od 7 godina, a gornju granicu nismo odredili te su uistinu svi dobrodošli. Ranijih godina u nekoliko navrata već smo imali savate u Daruvaru, no zbog niza okolnosti uvijek nas je nešto spriječilo. Ovog puta namjere su nam itekako ozbiljne, a i moje trenersko iskustvo znatno je veće, kazao je Šarec.

Savate boks ponovno u Daruvaru/ Foto: SK ŠAN Garešnica
Savate boks ponovno u Daruvaru/ Foto: SK ŠAN Garešnica

Kao najveće prednosti ovog sporta trener Šarec istaknuo je da je savate odlična stvar za fizičko i mentalno zdravlja.

- Radi se o sportu bogatom tehnikama i realnom borbom, što kod djece zahtjeva veći nivo razmišljanja. Nadalje, u Garešnici već 30 godina djelujemo kao zaštitni omotač djeci i mladima od negativnih utjecaja okoline (alkohola, cigareta i droge). Pored toga, savate na prirodan način razvija fleksibilnost, koordinaciju, agilnost, snagu, brzinu. Nije nevažno spomenuti da djeca postanu natjecatelji gdje im se nudi mogućnost putovanja u puno zemalja, a ne smijemo zaboraviti i socijalni aspekt, odnosno samog druženja, istaknuo je Nenad Šarec. 

Četiri discipline

Dodao je i to da smatra da savate trebaju probati apsolutno svi.

- Radi o kontaktnom borilačkom sportu s četiri discipline i to polukontakt, puni kontakt, savate la canne (mačevanje) i samoobranu. U našem klubu prolazimo sve četiri kategorije, a svaki član se zapravo odlučuju koju želi usavršiti. Što se natjecanja tiče, ona se izvode s maksimalnom zaštitnom opremom, a za sve koje procijenimo da nisu spremni, na natjecanja ih ne vodimo, zaključio je Šarec.

Za kraj recimo i to da se savate treninzi u Daruvaru održavaju u utorak (na plakatu je greška) od 20 do 21 sat te subotom od 10 do 11 sati u dvorani hotela Termal (Julijev park 1). Sve dodatne informacije možete dobiti na broj 099/8783904.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!