Fotografija: Igračice daruvarskog tima mini odbojke/ Foto: OK Daruvar
Galerija
Igračice daruvarskog tima mini odbojke/ Foto: OK Daruvar

U Daruvar stižu dječje odbojkaške ekipe iz cijele županije: "Dođite na turnir i podržite ih"

Pet klubova iz BBŽ-a natječe se u kategoriji mlađih od 11, a sedam ekipa u pretposljednjem trećem krugu Prvenstva igra u kategoriji ispod 13 godina. Posljednji će krug biti održan u Bjelovaru



Daruvar ove subote postaje središte mini i male odbojke, jer će se u školskoj sportskoj dvorani u ulici Krste Frankopana održati treći od četiri kruga županijskog prvenstva. 

Snage će odmjeriti odbojkašice u skupini mini odbojke (U-11) te male odbojke (U-13), među kojima su i tri daruvarske - jedna mini koju vodi trenerica Maja Gašpar te Daruvar 1 i Daruvar 2 u kategoriji male odbojke, timovi koje vodi trenerica Katarina Pranjić. 

"Najvažnije je da zavole sport"

Mini odbojka (U-11) igra se tri na tri i mala odbojka (U-13) igra se četiri na četiri, a  Prvenstvo se održava već dugi niz godina i pun je pogodak! Svake godine je sve više i više djece. Lijepo je pobjeđivati ali u ovim kategorijama je najvažnije da djeca zavole sport, pravila i da nauče poštovati suparnika, da stvore nova prijateljstva - kazala nam je trenerica Pranjić. 

Ekipa male odbojke OK Daruvar/ Foto: OK Daruvar
Ekipa male odbojke OK Daruvar/ Foto: OK Daruvar
Odbojkašice male odbojke Daruvara/ Foto: OK Daruvar
Odbojkašice male odbojke Daruvara/ Foto: OK Daruvar

Prvi krug natjecanja održan je 28.listopada prošle godine u Čazmi, 2. prosinca uslijedilo je okupljanje u Pakracu, a nakon Daruvara završni će krug biti održan u Bjelovaru, gdje će biti održana i dodjela medalja. 

Najbolji idu na državno

Nakon županijskog, prvoplasirani će se moći natjecati u regionalnom prvenstvu, a najbolji odlaze i na državno. 

U mini odbojci natječe se pet ekipa i to OK Daruvar, OK Lipa Volley, te ŽOK Bjelovar, Čazma i Križevci, pri čemu je Daruvar trenutno vodeći, a na drugom je mjestu Bjelovar. U maloj odbojci konkurencija je nešto veća te se natječe sedam ekipa. TU je trenutno na prvo mjestu Bjelovar, a slijedi ga Čazma. Igraju još, uz dvije daruvarske ekipe, OK Lipa 1 i Lipa 2 te OK Križevci. 

Daruvarski tim mini odbojke/ Foto: OK Daruvar
Daruvarski tim mini odbojke/ Foto: OK Daruvar

Dvorana se otvara od osam sati, a prve utakmice počinju u devet pa dođite i podržite svoje favorite ove subote u borbi za prvo mjesto. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!