Fotografija: Na pobjedničkom postolju našlo se čak troje mladih Bjelovarčana iz Taekwondo kluba Omega/Foto: Taekwondo klub Omega
Na pobjedničkom postolju našlo se čak troje mladih Bjelovarčana iz Taekwondo kluba Omega/Foto: Taekwondo klub Omega

Troje mladih Bjelovarčana osvojilo zlato i dvije bronce na europskom prvenstvu

Na klupskom prvenstvu Europe sudjelovalo je 616 natjecatelja iz 39 zemalja s četiri kontinenta tako da je ovaj uspjeh mladih Bjelovarčana još značajniji



Juniorka Ela Jelić (17) osvojila je zlatnu medalju, a kadetkinja Ena Daskijević (14) i kadet Jan Malogorski (14) brončanu na klupskom prvenstvu Europe u taekwondou koje se od 21. do 23. studenog održavalo u Zagrebu.

Svi su oni članovi bjelovarskog Taekwondo kluba Omega, jednog od najuspješnijih sportskih kolektiva u Bjelovaru, koji već godinama ostvaruje sjajne rezultate na raznim natjecanjima diljem zemlje, ali i Europe.

Zlatna juniorka Ela Jelić juniorka sa ovom medaljom plasirala se Europsko prvenstvo mlađih seniora gdje će nastupiti u sastavu reprezentacije.

Snažna konkurencija

Na klupskom prvenstvu Europe sudjelovalo je 616 natjecatelja iz 39 zemalja s četiri kontinenta tako da je ovaj uspjeh mladih Bjelovarčana u tako jakoj konkurenciji još značajniji.

- Naravno da sam iznimno sretan i ponosan zbog vrhunskog rezultata članova našeg kluba. No, prije samog natjecanja dogodio nam se cijeli niz nesretnih okolnosti tako da se pet boraca nije moglo natjecati. Dvoje djece završilo je u izolaciji prije natjecanja, jedan se ozlijedio, a jedan član nam se razbolio tako smo bili prilično desetkovani, rekao nam je trener Taekwondo kluba Omega, Ivan Daskijević koji slijedeći tjedan putuje u kamp reprezentacije u Toplice Sveti Martin u sklopu priprema za europsko kadetsko prvenstvo koje bi se sredinom prosinca trebalo održati u Sarajevu.

Inače, zgrada u kojoj je smještena sportska dvorana koju koristi Taekwondo klub Omega prošla je ove godine kroz tretman osvježavanja kojeg je financirao Grad Bjelovar s 194 tisuće kuna.