Fotografija: Nikola Papac, sad već bivši trener NK Bjelovara/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Nikola Papac, sad već bivši trener NK Bjelovara/ Foto: Deni Marčinković

Trenera Nikolu Papca na klupi NK Bjelovara naslijedio dosadašnji sportski direktor Luka Bilobrk

Odlučili smo prihvatiti ostavku trenera Papca i na taj način pokušati prodrmati ekipu. Nadamo se da će nekim novim idejama Bilobrk uspjeti izvući pozitivan ishod u preostale dvije utakmice do zimske stanke, kaže Ćurić



Nikola Papac više nije trener Nogometnog kluba Bjelovar, potvrdio je predsjednik kluba Marko Ćurić. Sad već bivši trener ponudio je svoj mandat na raspolaganje nakon subotnjeg poraza u Virju protiv Podravca, a ovu odluku jučer je na svojoj sjednici potvrdio Izvršni odbor kluba.

- Odlučili smo prihvatiti ostavku trenera Papca i na taj način pokušati prodrmati ekipu. Funkciju prvog trenera za sad će obavljati dosadašnji sportski direktor Luka Bilobrk, a pomoćni trener i dalje će ostati Petar Bošnjak. Nadamo se da će nekim novim idejama Bilobrk uspjeti izvući pozitivan ishod u preostale dvije utakmice do zimske stanke, kazao je predsjednik Ćurić.

Prvi trenerski posao

Dodao je i to da bi s eventualno osvojenih šest bodova u tim ogledima, klub i dalje bio "u igri" za vrh tablice, međutim, ako do toga ipak ne dođe, Uprava će ponovno morati sjeti za stol i vidjeti koje korake poduzeti uoči proljetnog nastavka sezone.

- Iako će Luki Bilobrku ovo zapravo biti prvi trenerski angažman, ima velikog iskustva igrajući za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, kao i u njihovom prvoj ligi. Vrijeme će pokazati jesmo li dobro odlučili. Činjenica je da je radeći u klubu imao priliku upoznati igrače, ali jednako tako znamo da je mlad i jako ambiciozan trener, ističe predsjednik NK Bjelovara te dodaje da će novi trener svoj prvi trening odraditi danas poslijepodne.

Status bivšeg šefa prve ekipe trenutno je u mirovanju, a Ćurić ističe da su razgovori protekli u mirnom tonu.

Papac i dalje u klupskim planovima 

- Nikola je nama uvijek u planovima. Dogovorili smo se da će ova dva kola odmoriti, a kad se malo slegnu emocije vidjet ćemo što i kako dalje. Voljeli bismo da i dalje ostane u klubu, bilo kao trener ili u nekoj drugoj ulozi, jer se radi o vrlo pedantnoj osobi koja itekako ima volje za rad, kaže Ćurić te dodaje da ta odluka ovisi i o samom Papcu, jer uvijek postoji mogućnost njegovog angažmana u nekoj drugoj sredini. 

Predsjednik Marko Ćurić s bivšim trenerom Nikolom Papcom i najzvučnijim pojačanjem Nusmirom Fajićem/ Foto: MojPortal
Predsjednik Marko Ćurić s bivšim trenerom Nikolom Papcom i najzvučnijim pojačanjem Nusmirom Fajićem/ Foto: MojPortal

Podsjetimo, uoči početka aktualne sezone klupska uprava imala je velike ambicije, točnije najavljivali su pohod na sam vrh ljestvice, odnosno napad na viši rang. Nakon 12. odigranih kola NK Bjelovar trenutno je šestoplasirana momčad Treće HNL Sjever, a na svom kontu imaju 20 bodova. 

Usporedbe radi, prvoplasirani Radnik osvojio je 28 bodova. Drugo mjesto drži Polet s 27, treće je Međimurje s 26, a četvrta Mladost iz Ždralova ima 25 osvojenih bodova. U preostala dva kola do zimske stanke nogometaši Bjelovara najprije će u subotu na Logoru ugostiti lidera lige, a tjedan dana kasnije gostovat će u Orahovici kod petoplasiranog Papuka, koji je do sada osvojio dva boda više nego Bjelovarčani.