Fotografija: Mlade daruvarske sportske nade/Foto: TK Feniks
Galerija
Mlade daruvarske sportske nade/Foto: TK Feniks

Teniski klub Feniks Daruvar: "Zapamtite Laticu, Benjamina i Jakova, oni su budućnost ovog sporta"

Latica Petrušić i Benjamin Lucić ostvarili su velike rezultate u Regiji, a Jakov Ogrizek nadmoćno je pobijedio izuzetno snažne suparnike na svom prvom međunarodnom turniru



Latica Petrušić i Benjamin Lucić, mladi članovi daruvarskog Teniskog kluba Daruvar, ozbiljno se spremaju da ove godine u skupini Regija igraju važnu ulogu.

Foto: TK Feniks
Foto: TK Feniks
Latica Petrušić/Foto: TK Feniks
Latica Petrušić/Foto: TK Feniks

Na Babolat open turniru u Zagrebu, Latica se probila do finala i osvojila zelenu skupinu, dok je Benjamin izvrsnom igrom kroz kvalifikacijsku grupu sa tri pobjede zasluženo stigao do zlatne skupine gdje se časnim porazom oprostio od turnira.

Foto: TK Feniks
Foto: TK Feniks

- S jedanaest godina izaći na službenu međunarodnu pozornicu nije baš jednostavno, ali kad dobiješ priliku da igraš glavni turnir po rangu kao jedan od najboljih igrača Hrvatske u generaciji, onda ne razmišljaš previše. Tako je naš Jakov Ogrizek u Vrsaru odigrao svoj prvi međunarodni turnir do 12 godina i to odmah najvišeg, 1. ranga.

Blistava budućnost

Odigrao i to kako, u singlu porazima od najboljeg igrača BIH (godinu starijeg), te pobjedom nad najboljim igračem Srbije u generaciji i konačnim porazom od našeg najboljeg igrača i državnog prvaka Borne Marića u tri odlična ravnopravna seta. Samo to bi bilo odlično, ali je tome još dodao polufinale u igri parova sa partnerom Jakovom Kramarićem iz Opatije, izgubivši od najboljeg austrijskog para, a prije toga dobivši najbolji srpski, te u četvrtfinalu najbolji slovenski par - kažu u Feniksu ponosni na uspjeh svojih članova. 

Foto: TK Feniks
Foto: TK Feniks
Foto: TK Feniks
Foto: TK Feniks

Vjeruju da je ovo samo početak i da je pred nadarenim mladim sportašima blistava budućnost. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!