Fotografija: Daruvarski tenisači na domaćem terenu poraženi su od Varteksa/Foto: HATK Daruvar
Galerija
Daruvarski tenisači na domaćem terenu poraženi su od Varteksa/Foto: HATK Daruvar

Tenisački HATK-a Daruvar poraženi od moćnog Varteksa kojeg vodi Saša Hiršzon

Trenutačno imamo osvojenih sedam bodova u skupini te smo zadržali teoretske izglede za doigravanja za borbu za ulazak u Prvu hrvatsku seniorsku tenisku ligu, kažu iz HATK Daruvar



Seniori Hrvatskog amaterskog teniskog kluba (HATK) Daruvar u subotu su na domaćem terenu doživjeli poraz u sklopu HEP Druge hrvatske teniske lige.

Rezultatom 2:5 bolja je bila varaždinska ekipa TK Varteks, trenutno drugoplasirana momčad prvenstva. 

Ekipa puna dokazanih imena

- Varteks vodi vodi Saša Hiršzon, bivši hrvatski tenisač i Davis cup reprezentativac. Nadalje, za Varaždince pored ostalih nastupaju i nastupili Tomislav Terner, bivši slovenski Davis cup reprezentativac, Hrvoje Plukavec, svojevremeno ponajbolji hrvatski junior i član juniorske reprezentacije Hrvatske do 16 godina te Stjepan Ivanek, sedamnaestogodišnjak s ITF renkingom, kazali su iz HATK Daruvar.

Dejan Dragičević/ Foto: HATK Daruvar
Dejan Dragičević/ Foto: HATK Daruvar

Dodaju i to da su unatoč porazu, zbog slavlja u dva meča upisali još jedan vrlo vrijedan bod, kojim su zadržali poziciju u sredini ljestvice.

Matematička šansa za doigravanje postoji

- Trenutačno imamo osvojenih sedam bodova u skupini te smo zadržali teoretske izglede za doigravanja za borbu za ulazak u Prvu hrvatsku seniorsku tenisku ligu. Međutim, do za ostvarenje tog rezultata u posljednjem kolu trebamo upisati visoku pobjedu protiv trenutno prvoplasirane i objektivno kvalitetnije ekipe TK Split 1950, koja je ove godine okupila vrhunske seniore, s kojima namjeravaju osigurati prvoligaški status, poručuju iz daruvarskog kluba.

Dobrivoj Dakić/ Foto: HATK Daruvar
Dobrivoj Dakić/ Foto: HATK Daruvar

Za HATK Daruvar su nastupili Dejan Dragičević, Marko Pilat, Marsel Žnuderl, Stjepan Pavičić, Goran Blašković i Dobrivoj Dakić, a pobjede su u pojedinačnim susretima ostvarili Marko Pilat i Marsel Žnuderl.

Iz kluba napominju i to da se seniorskim ligama HTS-a susret u ligaškim natjecanjima sastoji od pet pojedinačnih susreta i dva susreta parova.

- Pobjednik je ekipa koja ostvari više pobjeda u sedam susreta, a prema sistemu bodovanja pobjeda rezultatom 7:0 ili 6:1 donosi 3 boda, pobjeda rezultatom 5:2 ili 4:3 donosi 2 boda, gubitak rezultatom 2:5 ili 3:4 donosi 1 bod, dok gubitak rezultatom 0:7 ili 1:6 ne donosi bodove, pojašnjavaju iz kluba.

Goran Blašković/ Foto: HATK Daruvar
Goran Blašković/ Foto: HATK Daruvar

Idući susret Druge teniske lige daruvarski tenisači igraju u subotu, 4. lipnja, u Splitu protiv trenutno prvoplasirane ekipe TK Split 1950.

Pojedinačni rezultati:

Pavičić Stjepan (HATK DA)   :  Hrvoje Plukavec (TK Varteks)      0 : 2

Dejan Dragičević (HATK DA)   :  Stjepan Ivanek (TK Varteks)      0 : 2

Marko Pilat (HATK DA)   :  Simon Majcen (TK Varteks)                 2 : 0

Goran Blašković (HATK DA)   :  Tomislav Terner (TK Varteks)      0 : 2

Marsel Žnuderl (HATK DA)   :  Karlo Cindrić (TK Varteks)             2 : 0

Susreti parova:

Dragičević D. /Žnuderl (HATK DA)  :  Plukavec/Terner (TK Varteks)   0 : 2

Blašković/Dakić (HATK DA)   :  Ivanek/Majcen (TK Varteks)               0 : 2

Marko Pilat/ Foto: HATK Daruvar
Marko Pilat/ Foto: HATK Daruvar

Stjepan Pavičić/ Foto: HATK Daruvar
Stjepan Pavičić/ Foto: HATK Daruvar