Fotografija: Daruvarski tenisači u prvom kolu osvojili su bod u Solinu/ Foto: HATK Daruvar
Galerija
Daruvarski tenisači u prvom kolu osvojili su bod u Solinu/ Foto: HATK Daruvar

Tenisači HATK Daruvar na otvorenju sezone upisali važan bod na gostovanju u Solinu

Naš ovogodišnji seniorski sastav čini 11 igrača, od kojih su devetorica Daruvarčana, te po jedan igrač iz BiH i Slovenije, a cilj je ostanak u ligi, kažu iz HATK Daruvar



Seniori Hrvatskog amaterskog teniskog kluba (HATK) Daruvar proteklog vikenda u Solinu su odigrali prvi susret u sklopu ovogodišnje HEP Druge hrvatske seniorske teniske lige protiv TK Dalmacijacement Solin.

Kroz ovaj rang natjecanja daruvarski tenisači treću će godinu zaredom zaljubljenicima u bijeli sport pružiti uživanje u tenisu i nadmetanjima domaćih igrača s ponajboljim hrvatskim tenisačima iz tradicionalno poznatih teniskih klubova i sredina poput Zagreba, Solina, Zadra i Varaždina.

Povijesni uspjeh daruvarskog tenisa

Podsjetimo, pravo natjecanja u Drugoj hrvatskoj teniskoj ligi HATK Daruvar je ostvario prošlogodišnjim osvajanjem sedmog mjesta u konkurenciji od 12 ekipa, a to ostvarenje smatraju povijesnim uspjehom daruvarskog tenisa.

I ove godine u natjecanju Druge hrvatske teniske lige pod pokroviteljstvom Hrvatskog teniskog saveza sudjeluje 12 ekipa, podijeljenih u dvije podjednake skupine po šest ekipa.

Daruvarčani su zadovoljni prvim nastupom/ Foto: HATK Daruvar
Daruvarčani su zadovoljni prvim nastupom/ Foto: HATK Daruvar

- U našoj skupini nalaze se još ekipe TK Dalmacijacement Solin, HTK Zagreb, TK Borik Zadar, TK San Spin Zagreb i TK Varaždin 1181 iz Varaždina. U drugu grupu su raspoređene ekipe TK Futur Zagreb, TK Chromos-Savica Zagreb, TK Movens Zagreb, TK Prečko Zagreb, TK Franjo Punčec Čakovec i TK Đakovo, poručili su iz HATK Daruvar.

Dobrivoj Dakić/ Foto: HATK Daruvar
Dobrivoj Dakić/ Foto: HATK Daruvar

Inače, u prvom dijelu igra se jednokružnim sustavom, po skupinama u pet kola. Pobjednici skupina bore se za ulazak u Prvu hrvatsku tenisku ligu, a posljednje plasirane ekipe, nakon odigranih susreta po skupinama, borit će se za opstanak u tom rangu natjecanja, što je i ove godine cilj tenisača HATK Daruvar.

Važan bod

- Natjecanje između pojedinih ekipa sastoji se u odigravanju sedam susreta, od kojih pet u pojedinačnom nadmetanju te dva susreta u nadmetanju parova. U svakom kolu moguće je ostvariti 3, 2, 1 ili 0 bodova (3 boda u slučaju pobjede 7:0 ili 6:1; 2 boda u slučaju pobjede 5:2 ili 4:3; 1 bod u slučaju poraza 2:5 ili 3:4, odnosno 0 bodova u slučaju poraza 0:7 ili 1:6), pojasnili su iz daruvarskog kluba.

Marsel Žnuderl/ Foto: HATK Daruvar
Marsel Žnuderl/ Foto: HATK Daruvar

U prvom kolu Daruvarčani su upisali poraz protiv ekipe TK Dalmacijacement Solin, koja je bila bolja rezultatom 5:2, međutim unatoč porazu, kažu, osvojen je jedan izuzetno važan bod u borbi za ostanak u tom rangu natjecanja.

Igrači iz Daruvara, BiH i Slovenije

- Naš ovogodišnji seniorski sastav čini 11 igrača, od kojih su devetorica Daruvarčana, te po jedan igrač iz BiH i Slovenije. Konkretnije, to su Sven Gabor (rang lista 202), Boris Dragičević (222), Dejan Dragičević (230), Marko Pilat (238), Denis Gabor (245), Dobrivoj Dakić (250), Duško Čubrilo (bez RL) i Ivan Bilandžija (bez RL), dok su članovi kluba iz stranih zemalja Danijel Muminović (državljanin BiH, rang lista 192) i Marsel Žnuderl (državljanin Slovenije, 2021. godine državni prvak Slovenije do 18 godina, rang lista 250). Nadalje, Stjepan Pavičić iz Osijeka, koji je dvije protekle sezone branio boje našeg kluba ove sezone neće nastupati jer je postao jedan od trenera najbolje hrvatske tenisačice Donne Vekić, kazali su iz HATK Daruvar.

Boris Dragičević/ Foto: HATK Daruvar
Boris Dragičević/ Foto: HATK Daruvar
Denis Gabor/ Foto: HATK Daruvar
Denis Gabor/ Foto: HATK Daruvar

U prvom kolu za HATK Daruvar su nastupili Sven Gabor, Boris Dragičević, Denis Gabor, Dobrivoj Dakić i Marsel Žnuderl, a pobjede su ostvarili Marsel Žnuderl i Dobrivoj Dakić.

Sven Gabor/ Foto: HATK Daruvar
Sven Gabor/ Foto: HATK Daruvar

Idući susret Druge teniske lige daruvarski tenisači igraju u nedjelju 14. svibnja u Daruvaru protiv ekipe HTK Zagreb s početkom u 10:00 sati. 

Rezultati prvog kola

Pojedinačni susreti

Matthias Uwe Kask (TK DC) /  Gabor Sven (HATK DA)        2: 0

Zdravko Divić (TK DC)  /   Dragičević Boris (HATK DA)       2: 0

Stjepan Šiško (TK DC)/Denis Gabor (HATK DA)                 2: 0

Andrej Grabovac (TK DC) /Dobrivoj Dakić (HATK DA)       1: 2

Mate Srdanović (TK DC)  / Žnuderl Marsel (HATK DA)         0: 2

Susreti parova

Matthias Uwe Kask - Stjepan Šiško (TK DC) /  S. Gabor - Žnuderl (HATK DA)        2: 0

Marin Bosančić - Mate Srdanović (TK CS)/D. Gabor - B. Dragičević (HATK DA)   2: 0

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!