Fotografija: Zajednička fotografija članova HATK Daruvar u Koprivnici/Foto: HATK Daruvar
Galerija
Zajednička fotografija članova HATK Daruvar u Koprivnici/Foto: HATK Daruvar

Tenisači daruvarskog HATK-a tijesno izgubili u prvom kolu 2. hrvatske lige u Koprivnici

Ukupni rezultat teniskog susreta TK Koprivnica i TK Daruvar je bio 5:2, s time da je za daruvarskim tenisačima pripao jedan bod koji će im biti vrlo bitan u borbi za opstanakHrvatski amaterski teniski klub Daruvar nakon višegodišnjih osvajanja prvih mjesta u 3. hrvatskoj teniskoj ligi izborio je u ovogodišnjoj natjecateljskoj sezoni nastup u 2. hrvatskoj ligi. Nastupanje u 2. hrvatskoj ligi kao 2. nivou sportskog natjecanja predstavlja najvišu razinu natjecanja jedne sportske ekipe u Gradu Daruvaru, te također jednu od viših razina sportskih natjecanja u našoj Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Teniska nadmetanja

Kroz ovaj rang natjecanja daruvarski tenisači Hrvatskog amaterskog teniskog kluba Daruvar, nakon dugo vremena, zaljubljenicima u tenis Grada Daruvara pružiti će uživanje u tenisu i teniskim nadmetanjima domaćih igrača s ponajboljim hrvatskim tenisačima iz tradicionalno poznatih teniskih klubova i sredina poput Zagreba, Splita, Varaždina, Koprivnice, Opatije i drugih gradova.

Stjepan Pavičić servira/Foto: HATK Daruvar
Stjepan Pavičić servira/Foto: HATK Daruvar

Organizacija i odigravanje teniskih susreta na ovom nivou natjecanja i pod organizacijom Hrvatskog teniskog saveza predstavljati će izazov kako za igrače tako i za upravu Hrvatskog amaterskog teniskog kluba (HATK) Daruvar.

U natjecanju 2. hrvatske lige, pod pokroviteljstvom HEP-a i HTS-a, sudjeluje 12 ekipa, koje su podijeljene u dvije podjednake skupine po 6 ekipa. Pobjednici skupina bore se za ulazak u 1. hrvatsku ligu, a posljednje plasirane ekipe, nakon odigranih susreta po skupinama, boriti će se za opstanak u 2. ligi.

Cilj daruvarskih tenisača u ovogodišnjoj prvoj sezoni je pokušaj ostanka u 2. ligi.

Prvo kolo

Natjecanje između pojedinih ekipa sastoji se u odigravanju 7 susreta, od toga 5 susreta u pojedinačnom nadmetanju, a dva susreta u nadmetanju parova. Minimalni broj igrača koji može sudjelovati ispred jedne ekipe je 5 igrača.

Budući da je 2. liga počela protekli vikend održano je prvo kolo u kojem su daruvarski tenisači Hrvatskog amaterskog teniskog kluba (HATK) Daruvar nastupili protiv TK Koprivnice u Koprivnici.

U pojedinačnim susretima TK Koprivnica je ostvarila 3 pobjede, a daruvarski tenisači 2 pobjede.

Meč parova u Koprivnici/ Foto: HATK Daruvar
Meč parova u Koprivnici/ Foto: HATK Daruvar

Nakon dramatična oba susreta parova u kojima su daruvarski tenisači vodili do samih krajeva susreta pobjede u oba susreta parova su ipak ostvarili iskusniji tenisači teniskog kluba Koprivnica. 

Jako bitan bod

Ukupni rezultat teniskog susreta TK Koprivnica i TK Daruvar je bio 5:2, s time da je za ovaj rezultat, prema sustavu bodovanja, daruvarskim tenisačima pripao 1 bod, koji će im biti vrlo bitan u borbi za opstanak. 

Za Hrvatski amaterski teniski klub Daruvar su mečeve protiv TK Koprivnice odigrali:

Danijal Muminović, Sven Gabor, Stjepan Pavičić, Boris Dragičević i Dejan Dragičević, a za ekipu Daruvara su još nastupili: Denis Gabor, Duško Čubrilo i Goran Blašković.

Pobjede za HATK Daruvar su ostvarili Danijal Muminović i Dejan Dragičević.

_____________________________________

Pojedinačni rezultati:

Šifkorn (TKK) :  Muminović (HATK DA)    0 : 2

Šandl (TKK)   :   S. Gabor (HATK DA)        2 : 0

Dautanec (TKK) : Pavičić (HATK DA)        2 : 0

Cvek (TKK)    :  B. Dragičević (HATK DA)  2 : 0

Živko (TKK)   :  D. Dragičević (HATK DA)  1 : 2

Šifkorn – Dautanec (TKK)  :  Muminović- B. Dragičević (HATK DA) 2 : 1

Knežević – Cvek (TKK)  : Pavičić – D. Dragičević (HATK DA) 2 : 1

UKUPNO: TK KOPRIVNICA : TK DARUVAR:  5 : 2

Idući susret 2. lige daruvarski tenisači igraju u Opatiji protiv TK Opatije 16. svibnja 2021.