Fotografija: Najbolji čazmanski sportaši dobili su zaslužena priznanja/ Foto: D. Kirin
Galerija
Najbolji čazmanski sportaši dobili su zaslužena priznanja/ Foto: D. Kirin

Tajana Mrkonjić i Marko Kovačević najbolji su sportaši grada Čazme u 2021. godini

Osim dodjele priznanja najboljim sportašima, ekipama i sportskim djelatnicima grada Čazme, održana je i izborna skupština Športske zajednice, na kojoj potvrđen još jedan mandat starom vodstvu



Tajana Mrkonjić i Marko Kovačević najbolji su sportaši grada Čazme u 2021. godini. Tu odluku još 1. lipnja donio je Izvršni odbor Športske zajednice Grada Čazme, a svečanost dodjele priznanja održana je jučer. Pored njih zaslužena priznanja dobili su i ostali laureati iz drugih kategorija u pojedinačnoj, ali i ekipnoj konkurenciji, no krenimo redom.

Najbolji sportaši grada

Tajana Mrkonjić iz Novoselca, članica je Konjičkog kluba Čazma, a konjima se bavi od rane mladosti te ima 18 konja i još dosta drugih životinja.

Tajana Mrkonjić najbolja je sportašica/ Foto: D. Kirin
Tajana Mrkonjić najbolja je sportašica/ Foto: D. Kirin

- Prije četiri godine kreće ozbiljnije na natjecanja (daljinsko jahanje), a lani je bila prvakinja u Croatia kupu. Najbolji rezultati u sezoni 2021. godine ostvaren je na Kup natjecanju i to: Đurđevac - 1. mjesto pojedinačno na 65 km, Garčin - 3. mjesto na 87 km, Kukavica - 1. mjesto pojedinačno na 63 km, Zagreb - 1 mjesto na pojedinačno 60 km, Barban - 2. mjesto pojedinačno na 64 km, stoji u obrazlože nju ove odluke.

Marko Kovačević najbolji je sportaš Grada Čazme/ Foto: D. Kirin
Marko Kovačević najbolji je sportaš Grada Čazme/ Foto: D. Kirin

Što se Marka Kovačevića iz Bjelovara tiče, on je član Streljačkog društva „Čazmatrans“ Čazma od 2016. godine.

- Najbolji rezultati u sezoni 2021. godine je ostvaren na međunarodnom natjecanju Khales indoors F-class F-TR 22LR 100 m, održanom u Osijeku na kojem je u pojedinačnoj konkurenciji osvojio 10. mjesto te 6. mjesto ekipno. Nadalje, na prvenstvu županije gađanju serijskom puškom velikog kalibra 7,9 mm, pojedinačno osvaja 2. mjesto te ekipno 1. mjesto. Na istom natjecanju u kategorijama serijski pištolj velikog kalibra disciplina 10+10 i serijska malokalibarska puška 40 ležeći, osvaja zlata i u pojedinačnim i ekipnim konkurencijama, piše u odluci izbora.

Ostale kategorije

Titula najboljeg sportaša Čazme u mlađoj uzrasnoj kategoriji pripala je Adamu Ivanetiću iz Čazme, članu Muškog odbojkaškog kluba „Čazma“ od 2014. godine.

Adam Ivanetić, najbolji mladi sportaš/ Foto: D. Kirin
Adam Ivanetić, najbolji mladi sportaš/ Foto: D. Kirin

Najbolja sportska ekipa u prošloj godini bili su kadeti Kluba odbojke na pijesku Čazma, najbolji sportski djelatnik je Milan Obranović, član streljačkog društva „Čazmatrans“ Čazma i jedan od osnivača udruge. 

Priznanje za najbolju sportsku udrugu otišlo je u vitrine Konjičkog kluba Čazme, dok nagrade za najboljeg nogometaša, stolnotenisača, strijelca, odbojkaša te najboljeg pojedinca konjičkog sporta redom dobili: Bruno Kojić, Đuro Paher, Dubravko Pirak, Josip Pirak te Stjepan Fabijanić.

Najbolji sportski djelatnik Milan Obranović/ Foto: D. Kirin
Najbolji sportski djelatnik Milan Obranović/ Foto: D. Kirin

Priznanja najboljim sportašima dodijelili su gradonačelnik Dinko Pirak i predsjednik Športske zajednice Damir Đuran.

Novo staro vodstvo Športske zajednice

Za kraj dodajmo i to da je jučer održana i izborna skupština čazmanske Športske zajednice na kojoj je jednoglasno povjerenje za još jedan mandat dobilo novo/staro vodstvo kojeg čine predsjednik Damir Đuran, njegov zamjenik Žarko Jančić i tajnik Milan Obranović.

Športsku zajednicu Grada Čazme još jedan mandat vodit će staro vodstvo/ Foto: D. Kirin
Športsku zajednicu Grada Čazme još jedan mandat vodit će staro vodstvo/ Foto: D. Kirin

Čestitamo izabranom vodstvo, ali i svim nagrađenim sportašima.