Fotografija: Sven Jakopec sa suigračima iz HAOK Mladost/Foto: Tihomir Djedović
Galerija
Sven Jakopec sa suigračima iz HAOK Mladost/Foto: Tihomir Djedović

Sven Jakopec ima 16 godina i 204 cm. I tako sjajno igra odbojku da ga je uzela Mladost

"Osim kluba, promjenio sam i školu i sad sam učenik 3. razreda Strojarsko tehničke škole Frana Bošnjakovića u Zagrebu. Dan mi je pretrpan obavezama, što u školi, što u klubu"



Odbojkaški klub Daruvar još jednom se pokazao kao svojevrsna tvornica mladih, talentiranih igrača i igračica što pokazuju i učestali pozivi našim članovima od strane državnih izbornika mlađih dobnih kategorija.

Ono što većina ljudi ne zna je podatak da, osim trojice naših članova, u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske pod vodstvom izbornika Tomislava Čoškovića igra još jedan Daruvarčan, odnosno bolje rečeno "Maslenjačan“", iznimno talentirani mladi odbojkaš Sven Jakopec.

Vrlo brzo su ga primijetili

Sven je početkom ove sezone redove našeg kluba zamijenio odlaskom u najpoznatiji i najuspješniji hrvatski klub HAOK Mladost iz Zagreba. Ovaj šesnaestogodišnjak, visok impozantnih 204 centimetara, vrlo brzo je upao u oči treneru juniorske ekipe HAOK Mladost, Davoru Meringeru, koji ga je pozvao da se od ove sezone priključi njegovoj ekipi.

Sven Jakopec s ekipom OK Mladost/ Foto: Tihomir Djedović
Sven Jakopec s ekipom OK Mladost/ Foto: Tihomir Djedović

Osim visine i skočnosti koji su vrlo bitni atributi za ozbiljno bavljenje odbojkom, Svena krasi i odličan pregled igre te lakoća kretanja na mreži i „čitanja“ protivničkih tehničara. Pozicija koju igra u ekipi i reprezentaciji je srednji bloker, a za neupućene to je igrač na mreži kojem je glavni zadatak da zaustavi (blokira) što više protivničkih napada.

Svena sam sreo, i s njim popričao, prošli vikend u Gradskoj sportskoj dvorani u Daruvaru na jednom od turnira Regije sjever za juniore gdje je, zajedno sa svojom ekipom, osvojio prvo mjesto i plasman na finalni turnir. Sramežljivo je odgovarao na postavljena pitanja kao da jedva čeka da ga trener pozove na ekipno zagrijavanje prije utakmice.

Dan pretrpan obavezama

- Vrlo sam zadovoljan prelaskom u novu sredinu i načinom na koji su me prihvatili moji novi suigrači. Osim kluba, promjenio sam i školu i sad sam učenik trećeg razreda Strojarsko tehničke škole Frana Bošnjakovića u Zagrebu. Dan mi je pretrpan obavezama, što u školi, što u klubu, a u Veliku Maslenjaču dolazim rijetko jer su utakmice mog kluba u pravilu svaki vikend, tako da roditelje i brata i ne vidim baš često - rekao nam je tom prilikom Sven. 

Sven Jakopec/ Foto: Tihomir Djedović
Sven Jakopec/ Foto: Tihomir Djedović

Ali kad nešto želiš i voliš, onda je lakše i pretrpiti određena odricanja da bi se došlo do zacrtanog cilja, a to je profesionalno bavljenje odbojkom.

E, pa dragi Svene to ti od srca i želimo. Nadamo se da će se o tebi još govoriti i pisati u budućnosti te da ćeš uspiješnu karijeru nastaviti i u seniorskoj konkurenciji.

Puno sreće žele ti svi članovi OK Daruvar.