Fotografija: Sportaši godine u Garešnici/ Foto:KruGarešnica.info
Galerija
Sportaši godine u Garešnici/ Foto:KruGarešnica.info

SVAKA IM ČAST Sportska zajednica Garešnice proglasila najbolje u sportu za 2023. godinu

Dodijeljene su nagrade u raznim kategorijama, a Garešnica je još jednom dokazala koliko je grad raznih sportova u kojima sudjeluju sve generacije



Sportska zajednica Garešnica je proglasila najbolje sportaše, klubove i sportske djelatnike grada za 2023. godinu. Nagrade su dodijeljene u sedam kategorija, pored još dva priznanja za promicanje sporta i grada.

Bilo je to u petak navečer u Hrvatskom domu u Garešnici, nakon godišnje skupštine zajednice, na poziv predsjednika Željka Rijetkovića, javlja Krugoval Garešnica.

Na mladima svijet ostaje

Potom je uslijedila dodjela nagrada i priznanja najboljima u sportu Grada Garešnice, tijekom prošle godine, za koje je upriličena svečanost.

To su ekipa uzrasta U-9 Nogometnog kluba „Garić“, Renata Hranilović, Jakov Gudelj, Milan Adamović, Saša Đumić,  ŠRD Ilova, Miroslav Horina, Tara Vagner i Tomislav Golubić.

Sportaši godine u Garešnici/ Foto:KruGarešnica.info
Sportaši godine u Garešnici/ Foto:KruGarešnica.info
Sportaši godine u Garešnici/ Foto:KruGarešnica.info
Sportaši godine u Garešnici/ Foto:KruGarešnica.info

Krećemo prvo od onih na kojima svijet ostaje, pa tako i sportske aktivnosti u budućnosti ostavljamo u njihovim rukama. A da možemo biti sigurni da je budućnost zagarantirana, dovoljno govore i dosadašnji rezultati, zbog kojih im odajemo priznanje. Iza toga slijedi proglašenje i ostalih laureata.

Najbolja sportska ekipa u mlađoj uzrastnoj kategoriji je:

Ekipa uzrasta U-9 Nogometnog kluba „Garić“ Garešnica.

Radi se o ekipi nogometaša rođenih 2014. godine i mlađih. Natječe se u prvenstvu Nogometnog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije.

Kroz dvije sezone ostvaruju značajne rezultate;

Na ovoj polusezoni prije zimske pauze, ostvarili su prvo mjesto uz sve pobjede i impresivnu gol razliku 56:4. Prošlu sezonu prvenstva prve županijske lige- jug, u kategoriji početnici U-9 ostvarili su drugo mjesto, uz samo jedan poraz.

Uz utakmice prvenstva, nogomet su zaigrali na brojnim turnirima. Osim u svom gradu, igrali su i u Slavonskom Brodu, Kutini,, Križevcima, Virovitici, Grubišnom Polju, pa i u Mađarskoj i vratili se u Garešnicu s medaljama- bilo za prvo, drugo ili treće mjesto. Posebno ističu nastupe na još nekoliko iznimno jakih međunarodnih turnira na kojima je ekipa uspješno promovirala Grad Garešnicu, kao što su „Memorijalni međunarodni turnir limača dr. Anđelko Višić“ u Bjelovaru, nogometni turnir za djecu u Đurđevcu i „Kraljevec kup 2023.“ u Sesvetskom Kraljevcu.

Sportaši godine u Garešnici/ Foto:KruGarešnica.info
Sportaši godine u Garešnici/ Foto:KruGarešnica.info
Sportaši godine u Garešnici/ Foto:KruGarešnica.info
Sportaši godine u Garešnici/ Foto:KruGarešnica.info

Najbolja sportašica u mlađoj uzrastnoj kategoriji, „kadetkinje“ je

Renata Hranilović.  

O mladoj garešničkoj šahistici najviše govore njeni rezultati kojima se upisala na ljestvice ne samo hrvatske, nego i europske šahovske lige. Renata je rođena 25.siječnja 2012. godine, a već od najmlađe dobi nastupa i pojedinačno i kao članica Šahovskog kluba Garešnica. Prošle godine je ostvarila zapažene rezultate, među kojima izdvajamo pojedinačno prvenstvo Hrvatske za kadetkinje u kategoriji u11 na kojem je osvojila 1.mjesto, te ostvarila pravo sudjelovanja na Europskom ili Svjetskom prvenstvu ove godine. Bila je i 21-va  na Europskom prvenstvu prošle godine u kategoriji U12, u konkurenciji 75 igračica. Spomenut ćemo i 1.mjesto na turniru za mlade “Artemida”, kao i mnogobrojna priznanja za najuspješniju igračicu u kategoriji kadetkinja, a ponekad i u  juniorskoj konkurenciji.

Najbolji sportaš  u mlađoj uzrastnoj kategoriji je Jakov Gudelj.

Jakov je mladi zaljubljenik u rukomet. Tek što je krenuo u prvi razred i  sjeo u  školske klupe, pokazao je da ćako osvaja i rukometni teren. U Rukometnom klubu Garešnica ističu da su prvi treninzi pokazali da se radi o iznimnom talentu. Predano i redovno treniranje, osim što pokazuje njegovu odgovornost, Jakova je razvilo u u igrača iznimnih motoričkih sposobnosti i igračke inteligencije. U 2023. godini, 13-godišnji  Jakov je kapetan svoje ekipe i jedan od najboljih pojedinaca regije Sjever i ujedno član iste regionalne reprezentacije. Zbog svih istaknutih osobina, ali i predanog truda i rada, polako se priključuje treninzima seniora te se u klubu nadaju da će uskoro postati član seniorske ekipe.

Sportaši godine u Garešnici/ Foto:KruGarešnica.info
Sportaši godine u Garešnici/ Foto:KruGarešnica.info
Sportaši godine u Garešnici/ Foto:KruGarešnica.info
Sportaši godine u Garešnici/ Foto:KruGarešnica.info

U kategoriji Najbolji sportski djelatnik, ove godine dva su dobitnika:

Milan Adamović i Saša Đumić.

Milan Adamović nagrađen je na prijedlog članova Nogometnog kluba „Bršljanica“ gdje živi i djeluje volonterski. Rođen je 1958. godine i  već desetljećima i daje veliki doprinos djelovanju i opstanku kluba u maloj sredini. Nakon višegodišnje funkcije potpredsjednika, od 2008. godine, postaje i ostaje predsjednik kluba. Pokazuje koliko ulaže sebe, organizira utakmice i dijeli ljubav prema nogometu, jer svih 20 godina je na funkciji bez ikakve financijske naknade, ističu klubu. To je tek dio zasluga, pri čemu je važno istaknuti da je pod njegovim vodstvom Nogometni klub Bršljanica kroz pet sezona osvajao prvo mjesto u svojoj ligi, 3.ŽNL. Čestitamo!

Čestitke idu još jednom volonteru i entuzijastu, a to je Saša Đumić.

Tajnik je nogometnog kluba NK Radnički Veliko Vukovje, odakle je i stigao prijedlog za ovo priznanje. U istom je klubu 1982. godine i započeo nogometnu igračku karijeru, i uz tri godine prekida i igranja za NK Ribar iz Kaniške Ive, u Radničkom je igrao do 1998. kada je objesio kopačke o klin zbog povrede. Saša ima najviše staža u upravi kluba, godinama bio i oružar, a 1992. je izabran na funkciju tajnika koju obavlja i danas. Delegat je na skupštinama Sportske zajednice grada Garešnice i Nogometnog saveza Bjelovarsko- bilogorske županije.  Uvijek je voljan pomoći klubovima u organizaciji memorijalnih turnira ili prijateljskih utakmica te cijeli dan provesti na igralištu pomažući u suđenju ili na drugi način. Njegov cijeli život je dio nogometnog svijeta u kojem ga, lokalno, svi znaju. Čestitamo!

Priznanje za promicanje Grada Garešnice primilo je Športsko ribolovno društvo Ilova Garešnica.

Ekipa seniora ŠRD „Ilova“ Garešnica u prošloj godini je, kao i svih godina do sada, sudjelovala na brojnim natjecanjima širom Lijepe naše, ali i izvan njenih granica. Postizali su zapažene rezultate, kako na državnim, tako i na međunarodnim suretima, bilo da je riječ o ekipnoj konkurenciji ili o natjecanjima u pojedinačnim ligama Hrvatskog športskog ribolovnog saveza. Neki od lanjskih rezultata su prva mjesta u županijskoj ligi i Kupu županije. Unutar Prve hrvatske lige su bili na visokom sedmom mjestu. Osvojili su drugo mjesto na završnici Kupa Hrvatske u Bilju, na Zoni, odnosno kvalifikacijama za Kup hrvatske bili su treći, a četvrti na Kupu Jadransko-podunavskih zemalja u Podgorici u Crnoj Gori. Valja istaknuti visoke pojedinačne rezultate; treće mjesto Željka Kljajića u Ligi invalida te Josipa Kutlića na završnici Kupa Hrvatske. Tu su i druga mjesta Dražena Štajduhara u Ligi mastera te Dražena Bengeza u županijskoj ligi. Dodajmo odmah da će ovog proljeća biti domaćini velikog ribolovnog susreta u Garešnici.

Miroslav Horina primio je Posebno priznanje za izniman doprinos u promicanju sporta u Gradu.

Rođen je 04.10.1990. godine u Pakracu, a ljubav prema šahu prenijela mu je majka koja ga je naučila prve šahovske korake. Intenzivnije se počeo baviti šahom s 15 godina kada odlazi u Bjelovar na srednjoškolsko obrazovanje. Tamo je nastupao u ekipi Doma učenika srednjih škola Bjelovar, kao kapetan momčadi ekipno četiri puta osvajao prva mjesta na regionalnim Domijadama, ali i prvo mjesto na državnoj Domijadi, 2009. godine. Od osnutka kluba, 2006. godine aktivan je član i prolazi sve uzrasne kategorije u klubu (kadetska, juniorska i seniorska konkurencija). Prvi nastup u seniorskoj konkurenciji je ostvario s 17. godina i od onda je neizostavan član seniorske ekipe. I tu ima niz važnih rezultata, među kojima se ističe da su 2017 i 2018. bili prvaci 3.lige centar c, a 2018 i 2019. osvojili prvo mjesto Županijskog kupa. Od 2019., Miroslav nastupa za seniorsku ekipu u 2. ligi centar od 2019. do danas.  Svoj put kao šahovski djelatnik započeo je 2010. godine kada postaje tajnik, a 2014. i predsjednik kluba. Član je upravnog odbora Šahovskog saveza BBŽ-a gdje je podpredsjednik, a aktivni je član i upravnog odbora gradske sportske zajednice. Sudjeluje u organizaciji i suđenju šahovskih natjecanja. 2017. polaže edukaciju za Nacionalnog instruktora za rad s mladim uzrastima, kojima se, pod njegovim vodstvom, posvećuje više pažnje. Osiguran je i renoviran novi prostor ŠK Garešnica na gradskoj tržnici,  nabavlja se i modernizira šahovska oprema. U tom je vremenu Šahovski klub Garešnica pokrenuo i bio domaćin više šahovskih susreta i natjecanja, vrijedno se radilo na promociji ove sportske discipline i u školama, što pokazuju i rezultati mladih šahista.

Slijedi kategorija najbolja sportska ekipa Grada Garešnice. U prošloj godini to je bila ekipa Nogometnog kluba Bršljanica iz Velike Bršljanice.

Klub je osnovan 2003. godine i lani su obilježili dvadesetu obljetnicu postojanja i to na poseban način; titulom prvaka treće županijske nogometne lige Bjelovarsko- bilogorske županije jug. Od samog osnivanja i prve natjecateljske sezone  postižu rezultate, stabilno se drže na vrhu svoje lige. Kao najveći uspjeh ističu 1. mjesto sa svim pobjedama u sezoni 2013./2014. U godinama koje su slijedile bilo je još razloga za slavlje zbog najviše pozicije na tablici. Dvadeseti rođendan su proslavili preuzimanjem pehara po peti put, a domaćinsku, odlučujuću utakmicu, protiv Imsovca, pratilo je više od 400 gledatelja, ističu s ponosom. S ciljem promicanja sporta, organiziraju i revijalne utakmice, a ujedno, kažu, žele  stvoriti veći interes ljudi za nogomet. 

Vrijeme je za dodjelu priznanja za najbolju sportašicu. Ove godine to je Tara Vagner.

Ova mlada, talentirana sportašica, prve rukometne korake radi u drugom razredu osnovne škole upravo u sklopu Rukometnog kluba Garešnica. U nju se vraća po završetku srednje škole, tijekom koje je igrala za Ženske rukometne klubove Lokomotiva i Trešnjevka. Redovita je na treninzima i stožerna igračica, bez koje se teško može zamisliti seniorka ekipa garešničkih rukometašica, kažu u klubu. Koliko je predana ovom sportu govori i to da Tara utakmice propušta samo ako je ozlijeđena. Izrazila je želju za rad u trenerskim vodama s mlađim dobnim kategorijama, čemu se u klubu vesele, jer Tara je osoba kakvu bi svaki sportski tim poželio, kažu u Rukometnom klubu Garešnica. Kako je Tara rođena 4. ožujka 2000. godine, uz čestitku za priznanje, ujedno upućujemo još jednu: Sretan rođendan!

Najbolji sportaša grada za prošlu godinu je Tomislav Golubić.

Tomislav je tijekom prošle godine nastupao za Nogometni klub Garić garešnica u 4. nogometnoj ligi Bjelovar- Koprivnica- Virovitica te bio jedan od najboljih i najpouzdanijih igrača garešničkog kluba. U kalendarskoj, 2023. godini odigrao je 23 prvenstvene utakmice i postigao 11 pogodaka. Tijekom cijele prošle sezone je na terenu, u igri,  proveo 82 posto ukupne minutaže. Osim za Garić, igrao je za NK Mladost Ždralovi, NK Bjelovar i Lipik i stekao bogato nogometno iskustvo. Danas ga prenosi na mlađe igrače te se njegovo znanje i kvaliteta cijeni i uvažava među suigračima. Važi za jednog od najboljih  nogometaša na garešničkom području, s ponosom ističu u njegovom Gariću.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!