Fotografija: Turnir se igra na novoj podlozi, postavljenoj prije nekoliko mjeseci/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Turnir se igra na novoj podlozi, postavljenoj prije nekoliko mjeseci/ Foto: Deni Marčinković

Sutra na Boriku počinje pravi košarkaški spektakl. Dođite i uživajte u vrhunskom "haklu"

Želja nam je povezati ovu prekrasnu park šumu i košarku, stoga u dogovoru s Hrvatskim šumama slogan ove priče glasi "Baci u koš, čuvaj prirodu", ističe Šiprak




Na bjelovarskom Boriku u tijeku su posljednje pripreme za košarkaški turnir FIBA 3x3 Bjelovar. Kao što je vidljivo iz samog naziva, turnir je odobren od Međunarodne košarkaške federacije te se kao takav našao i u njihovom službenom kalendaru. 

Prema riječima Ivana Šipraka, jednog od organizatora ovog spektakla, bjelovarskoj publici u petak i subotu predstavit će se ekipe iz susjedne Bosne i Hercegovine, ali i brojnih hrvatskih gradova poput Zadra, Splita, Zagreba i naravno Bjelovara. 

Mlađi dobni uzrasti

- Turnir počinje već sutra, 3. rujna, u 16 sati i to kvalifikacijama u juniorskom, kadetskom i školskom uzrastu. Drugi dan započet ćemo u 9.30, dok se oko podneva očekuje start seniorskog natjecanja. U tom dijelu trenutno imamo 14 prijavljenih ekipa, a ako još uvijek ima zainteresiranih, mogu se javiti još tijekom današnjeg dana, objašnjava Šiprak.

<p>Ivan Šiprak, jedan od organizatora turnira/ Foto: Deni Marčinković</p>

Ivan Šiprak, jedan od organizatora turnira/ Foto: Deni Marčinković

Iako je riječ o prvom turniru te vrste u Bjelovaru, glavni fokus organizatora zapravo je približiti ljubav prema košarci mladim generacijama te ih osvijestiti o važnosti brige za okoliš. 

- Želja nam je povezati ovu prekrasnu park šumu i košarku, stoga i slogan ove priče glasi "Baci u koš, čuvaj prirodu". Također, dogovorili smo i suradnju s Hrvatskim šumama, koje će za vrijeme turnira na Boriku postaviti svoje reklame i poruke, dodaje poznati bjelovarski košarkaš.

Bogat nagradni fond

Veliki broj ekipa izvan Bjelovara, osim Fibinog predznaka, na turnir je privukao i bogati nagradni fond. Zahvaljujući brojnim sponzorima, pobjednici će osim novčane nagrade u iznosu od osam tisuća kuna, sa sobom ponijeti i četiri para Adidasovih tenisica po vlastitom izboru, četiri ulaznice za Aquapark Istralandia, kao i druge poklon pakete. Za drugo i treće mjesto novčane nagrade iznose tri, odnosno tisuću kuna, uz naravno neizostavne sponzorske pakete.

- Pored toga, organizirano će biti i natjecanje u tricama, zakucavanju te šutiranju s centra, a najbolje pojedince u tim kategorijama također očekuju vrijedne nagrade. Nadalje, turnir će suditi profesionalni suci iz Zagreba, a za dobar štimung pobrinut će se DJ, zabavni voditelji, a bit će postavljen i veliki video zid, naglašava Ivan Šiprak. 

Vrijeme bi također trebalo ići na ruku organizatorima, s obzirom na to da prognoza za vikend pokazuje sunčano vrijeme te ugodnih 25 stupnjeva. Stoga, svi ljubitelji košarke, ali i dobre zabave, dođite ovog vikenda na Borik te uživajte u pravom "haklu", a više detalja o samom turniru možete doznati na Facebook stranici Fiba 3x3 Bjelovar.