Fotografija: Slavlje igrača Hrvatske/Foto: Ante Čizmić/CROPIX
Galerija
Slavlje igrača Hrvatske/Foto: Ante Čizmić/CROPIX

Strani mediji: "Ova Hrvatska mora osvojiti neko zlato, to je nevjerojatna ekipa!"

"Lako je zaboraviti da je broj stanovnika Hrvatske manji nego Irske, a usprkos tome su uzeli svjetsko srebro i broncu i sada im je zajamčeno najmanje srebro u Ligi nacija."



Hrvatska je jučer u Rotterdamu u polufinalu Lige nacija nakon produžetaka pobijedila Nizozemsku 4:2 te izborila finale koje će se igrati u nedjelju i to protiv pobjednika utakmice Italije i Španjolske koja se igra danas.

Drama koja se odigrala u Nizozemskoj glavna je tema svjetskih sportskih medija. Španjolska Marca po običaju se divi legendi Real Madrida, Luki Modriću koji je odigrao još jednu utakmicu za pamćenje:

Slavlje igrača Hrvatske nakon pobjede u Rotterdamu/ Foto: Ante Čizmić/CROPIX
Slavlje igrača Hrvatske nakon pobjede u Rotterdamu/ Foto: Ante Čizmić/CROPIX

"Ako ti Luka kaže da se digneš kad gubiš, to napraviš. Ako on u 93. minuti pritišće Frenkieja De Jonga, pritišćeš ga i ti. Ako u 116. minuti zabije penal za finale, padneš na koljena i moliš ga da nikad ne ode. Ni s terena, ni iz Reala, ni iz reprezentacije Hrvatske. Dalićevi igrači preživjeli su 120 minuta rata", piše Marca u tekstu kojeg su naslovili "Modriću nema kraja".

BBC se također divi Hrvatskoj: "Iako je to samo Liga nacija, ova hrvatska generacija stvarno zaslužuje osvojiti zlato, pa iako u tom natjecanju. Hrvati su nevjerojatni u zadnjih osam godina za zemlju od samo tri milijuna stanovnika. Lako je zaboraviti da Hrvatske ima manje stanovnika od Irske, a usprkos tome su uzeli svjetsko srebro i broncu i sada im je zajamčeno najmanje srebro u Ligi nacija."

Slavlje igrača Hrvatske/Foto: Ante Čizmić/CROPIX
Slavlje igrača Hrvatske/Foto: Ante Čizmić/CROPIX

I preostali britanski mediji, kao što su Guardian i Sky, također pišu o trileru u Rotterdamu te ističu Luku Modrića kao ključnog igrača uz, naravno, Petkovića koji je nakon ulaska okrenuo utakmicu u produžecima u korist  Hrvatske.

Njemački Bild o utakmici piše pod naslovom: "Hrvatska je pobijedila u krvavom krimi-trileru".

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!