Fotografija: Vrijednost stadiona na Brdu je udeseterostručena, kaže predsjednik NK Mladosti/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Vrijednost stadiona na Brdu je udeseterostručena, kaže predsjednik NK Mladosti/ Foto: Deni Marčinković

Stadion na Brdu dobio teretanu, stiže novi semafor, a novu funkciju dobile i kocke sa "starog" korza

"U posljednje četiri godine sa 100 tisuća eura, vrijednost imovine na stadionu podignuta je 1,2 milijuna eura, a sva ta imovina u stopostotnom je vlasništvu Grada", kaže Vjekoslav Ćalušić



Odlična suradnja Grada Bjelovara i Nogometnog kluba Mladost Ždralovi nastavlja se i dalje, potvrdili su to na današnjoj konferenciji za medije bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak i predsjednik NK Mladost Vjekoslav Ćalušić.

Kako se moglo čuti, zajedničkim ulaganjem nedavno je u podnožju stadiona zaživjela teretana, nabavljen je novi semafor, a novu funkciju dobio je i dio kocki sa starog korza.

Kocke s korza postavljene su iza glavnog terena na puta za pomoćno/ Foto: Deni Marčinković
Kocke s korza postavljene su iza glavnog terena na puta za pomoćno/ Foto: Deni Marčinković
Vjekoslav Ćalušić, Dario Hrebak i Ivan Nikolić/ Foto: Deni Marčinković
Vjekoslav Ćalušić, Dario Hrebak i Ivan Nikolić/ Foto: Deni Marčinković

- Na javnom pozivu stare kocke dobilo je dosta udruga i klubova s područja grada, a ovo je dobar primjer kako se to može iskoristiti, a ne da one završe u građevinskom otpadu. Nadalje, Grad je izdvojio četiri tisuće eura za uređenje teretane na Brdu. Držimo se dogovoru da Grad uložio jedan euro, uz uvjet da jednako toliko uloži i sportski klub, udruga ili tko već. Naime, u posljednje četiri godine za NK Mladost je Grad izdvojio 2,1 milijun kuna, a iduće godine ovaj klub također će dobiti više od ostalih, iz jednostavnog razloga, jer najviše i ulažu, pojasnio je Hrebak.

Sve što je dogovoreno je i realizirano

Dodao je i to da se jednako ulaže i u drugi nogometni klub, NK Bjelovar, te da nema razlike između njih.

- I dalje ćemo nastaviti pratiti velika ulaganja tvrtke Prima, koja ulaže ogromna sredstva u ovaj klub i na tome im se zahvaljujem. Moram naglasiti da sve što smo se dogovorili s ovim klubom je i realizirano, naglasio je bjelovarski gradonačelnik.

Teretana se nalazi ispod tribina/ Foto: Deni Marčinković
Teretana se nalazi ispod tribina/ Foto: Deni Marčinković
Stare kocke dobile novu funkciju/ Foto: Deni Marčinković
Stare kocke dobile novu funkciju/ Foto: Deni Marčinković

Prema riječima predsjednika NK Mladosti Vjekoslava Ćalušića, ukupna vrijednost dugotrajne imovine na Brdu je udeseterostručena.

- U posljednje četiri godine sa 100 tisuća eura, vrijednost imovine podignuta je 1,2 milijuna eura, a sva ta imovina u stopostotnom je vlasništvu Grada. Na ovome ne mislimo stati, a trenutno imao deset natjecateljskih ekipa. Prostor smo poprilično ograničeni te za trening koristimo i umjetnu travu na Gradskog stadionu. To je samo jedan od dokaza da imamo dobru suradnju i s NK Bjelovarom, poručio je Ćalušić.

Uvjeti za zimske pripreme/ Foto: Deni Marčinković
Uvjeti za zimske pripreme/ Foto: Deni Marčinković

Koliko je teretana bitna za funkcioniranje kluba, pojasno je kineziolog Ivan Nikolić, koji je u NK Mladosti zadužen za kondicijsku pripremu svih ekipa.

Ivan Nikolić u stožeru reprezentacije

- Kao klub rastemo i želimo biti vrhunski. Na dobrom su putu, a ova teretana zapravo je nužnost za stvaranje mladih igrača, što je naš dugoročni cilj. U školi nogometa počeli smo provoditi školu trčanja, gimnastike, atletike, odnosno podučavanjima elemenata pravilnog kretanja da djeca razviju svoje sposobnosti na vrijeme, poručio je Nikolić.

Ivan Nikolić/ Foto: Deni Marčinković
Ivan Nikolić/ Foto: Deni Marčinković

Da je riječ o dobrom stručnjaku potvrđuje i nedavni poziv da se priključi radu reprezentacije.

- Radi se o stožeru izbornika Roberta Jarnija. To je također zasluga kluba, koji ponavljam raste na svim razinama. Ljudi iz HNS-a ne žele se bazirati samo na velike klube, već su odlučili angažirati i ljude iz manjih sredina. Vjerujem da su mi rezultati naših juniora u tome uvelike pomogli, pojasnio je Nikolić.

Umjetna trava na Brdu

Recimo i to da u Gradu i Klubu već planiraju nove investicije.

- Želja nam je na Brdu u iduće dvije godine postaviti teren s umjetnom travom dimenzija nogometnog igrališta. Dogovor je da Grad pomogne oko zemljišta, Klub će napraviti sve potrebne pripremne radnje za igralište, a potom će Grad nabaviti umjetnu travu, zaključio je Hrebak. 

Foto: Deni Marčinković
Foto: Deni Marčinković

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!