Fotografija: Start je na bjelovarskom korzu/Foto:Delimir Hrestak
Galerija
Start je na bjelovarskom korzu/Foto:Delimir Hrestak

Središte Bjelovara opet rezervirano za trkače. Još se stignete prijaviti...

Svi koji se prijave dobit će majicu, ruksak, bočicu za vodu, a oni koji završe utrku dobit će medalje, dok najbolje pojedince očekuju i druge vrijedne nagrade, istaknuo je Kovaček




Nakon prošlogodišnjeg virtualnog izdanja, Bjelovar FunRun utrka ove će se subote ponovno u središte grada privući trkače iz cijele Hrvatske. Prema riječima Nikole Kovačeka iz Sportske udruge GO2, koja je ujedno i organizator ove utrke, do sada je već prijavljeno oko 300-tinjak natjecatelja. 

Četiri kategorije

- Kao i do sada, održat će se utrke na pet i deset kilometara te štafeta 4 x 2,5 kilometara, koja inače nije zastupljena na puno utrka. Također, natjecatelji će biti raspoređeni po kategorijama i to do 14, 18 i 50 godina te ona preko 50. Budući da su prijave još uvijek u tijeku, očekujemo veliki broj natjecatelja, ali smo svjesni da ćemo rekordnu 2019. godinu, kada je sudjelovao 500-tinjak trkača, teško nadmašiti. Također, za subotu je najavljena kiša, međutim utrka će se svakako održati, između ostalog kazao je Kovaček. 

<p>Nikola Kovaček/ Foto: Deni Marčinković</p>

Nikola Kovaček/ Foto: Deni Marčinković

Kao što smo već rekli, prijave su još uvijek i tijeku, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem stranice stotinka.hr. Prema Kovačekovim riječima, organizatori su i ove godine pripremili bogat zabavni sadržaj, u kojemu će moći uživati natjecatelji, ali i oni koji se ipak neće okušati u trčanju.

Zabavni sadržaj

- Imat ćemo dva DJ i to Vedrana Cara i Roberta Imbrišića. Nadalje, u program je uključena i Glazbena škola Vatroslava Lisinskog iz Bjelovara, a pripremili smo i razna osvježenja naših sponzora. Svi koji se prijave dobit će majicu, ruksak, bočicu za vodu, a oni koji završe utrku dobit će medalje, dok najbolje pojedince očekuju i druge vrijedne nagrade, istaknuo je Kovaček.

<p>Nikola Kovaček i Igor Brajdić/ Foto: Deni Marčinković</p>

Nikola Kovaček i Igor Brajdić/ Foto: Deni Marčinković

Svoje trkačke sposobnosti prijašnjih godina isprobao je i zamjenik bjelovarskog gradonačelnika, međutim ovogodišnju utrku ipak će preskočiti.

- Nažalost, ozljeda koljena spriječila me u nastupu, ali pozivam sve da dođu, jer po mom mišljenu, ovo je jedno od najvećih sportskih događanja u gradu i županiji. Čestitam dečkima na uspješnoj organizaciji, koja nije bila niti malo jednostavna, a u tome im je pomogao i Grad te Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar. Budući da se utrka održava u samom središtu grada, dio ulica na nekoliko sati ćemo zatvoriti te ovim putem molim građane za razumijevanja, kazao je zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić.

<p>Igor Brajdić/ Foto: Deni Marčinković</p>

Igor Brajdić/ Foto: Deni Marčinković

Za kraj recimo i to da je start subotnje utrke zakazan za 18 sati. Vidimo se na Bjelovar FunRun-u.