Fotografija: Foto: MojPortal
Foto: MojPortal

Sportski klubovi BBŽ-a dobili injekciju tešku 316 tisuća eura: "To je novac za djecu i mlade"

Riječ je o projektu za kojeg je Ministarstvo turizma i sporta za ovu godinu odobrilo bespovratnih 270.000 eura. Ukupna vrijednost projekta je 316.000 eura i u njega će biti uključeno 38 sportskih klubovaBJELOVAR – U hotelu Artearia u Bjelovaru danas su svečano potpisani ugovori između Športske zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije i sportskih klubova.

Naime, u ovoj 2024. godini Športska zajednica BBŽ-a sufinancirat će programe razvoja sporta od interesa za jedinice lokalne odnosno područne (regionalne) samouprave namijenjenih djeci i mladima do 18 godina.

Novac za rad s djecom

Riječ je o projektu za koje je Ministarstvo turizma i sporta za ovu godinu odobrilo bespovratnih 269.052,56 eura. Ukupna vrijednost projekta je 316.532,42 eura i u njega će biti uključeno 38 sportskih klubova s područja BBŽ-a.

- Dobivamo velika sredstva za rad klubova i za djecu i mlade u tim klubovima. U ovoj godini s ministarstvom sporta i turizma potpisali smo ugovor za dodjelu 269 tisuća eura. Ako kažem da je proračun Športske zajednice BBŽ-a 160 tisuća eura, onda vidimo koliko se zapravo sada sredstava slilo u Športsku zajednicu odakle ćemo to sve raspodijeliti klubovima. Želim naglasiti još da taj novac nije namijenjen bogatim klubovima već isključivo za rad s djecom i mladima, zadovojan je Fredi Pali, predsjednik Športske zajednice BBŽ-a. 

Ulaganja u infrastrukturu

Župan Marko Marušić naglasio je kako Bjelovarsko-bilogorska županija pomaže županijskom sportu.

- Prošle godine smo izdvojili 180 tisuća eura za Športsku zajednicu BBŽ-a koja taj novac koristi za razvoj udruga i klubova koji se bave sportom. Bitno je ulagati u klubove koji rade s djecom i mladima jer je važno da se mladi bave sportom. Na nama je da im osiguramo infrastrukturu i što bolje uvjete rada. Ovo je lijepa financijska pomoć i čestitam svima, poručio je župan Marušić.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!