Fotografija: Iva Bukač tijekom utakmice za hrvatsku reprezentaciju ptoriv Švicarske/Foto: Ronald Gorsic/CROPIX
Galerija
Iva Bukač tijekom utakmice za hrvatsku reprezentaciju ptoriv Švicarske/Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Hajduk dobiva veliko pojačanje, za splitske 'bile' igrat će "Baka iz Garešnice"

Zbog golova postignutih direktno iz kornera Iva Bukač prozvana je ‘Baka iz Garešnice‘, a sada je prešla u redove splitskog Hajduka u kojem je, zanimljivo, bila i zaposlena u klupskom restoranu



Ekipu Hajduka pojačat će hrvatska reprezentativka Iva Bukač (29). Priključit će se priprema ‘bijelih‘ za nastavak sezone.

Niz sezona Bukač je bila igračica i kapetanica gradskog rivala ŽNK Splita s kojim je osvojila brojne trofeje, bila višestruka prvakinja Hrvatske i osvajačica kupa. Najčešće je bila na poziciji lijeve bočne igračice, ali to joj nije smetalo da zabije i neke od ključnih pogodaka na putu do trofeja. Zbog golova postignutih direktno iz kornera prozvana je ‘Baka iz Garešnice‘. Sada se odlučila za promjenu sredine, dolazak u klub u kojem je, zanimljivo, i zaposlena. Naime, Bukač već dugo radi u Hajdukovom klupskom restoranu, javlja nam Slobodna Dalmacija.

Zvučno pojačanje

Bukač je veliko, zvučno pojačanje za ‘bijele‘, ali u posljednje vrijeme je pauzirala zbog teške ozljede koljena pa će joj sigurno trebalo neko vrijeme dok se ne vrati u punu natjecateljsku formu.

Iva Bukač na proglašenju najuspješnijih sportaša Grada Splita u 2022. godini sa županom Blaženkom Bobanom/Foto: Vladimir Dugandžić/CROPIX
Iva Bukač na proglašenju najuspješnijih sportaša Grada Splita u 2022. godini sa županom Blaženkom Bobanom/Foto: Vladimir Dugandžić/CROPIX

‘Toliko emocija, toliko toga ostvarenog u devet godina provedenih u ŽNK Split. Hvala svima koji su bili dio moje lijepe priče, a posebno hvala vama gospođo Vinka Fabjanac’, napisala je Iva u kratkoj, ali emotivnoj objavi u kojoj se zahvalila klubu i predsjednici.

‘Draga Buki, od srca ti hvala na nezaboravnih 9 godina radosti, velikih utakmica, vrhunskih rezultata, hvala na brojnim trofejima i stvaranju povijesti i želimo ti svu sreću u nastavku tvog sportskog i životnog puta’, poručili su preko Instagrama iz ŽNK Split. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!