Fotografija: Službeno otvorenje turnira/Foto: HATK Daruvar
Galerija
Službeno otvorenje turnira/Foto: HATK Daruvar

Sjajna atmosfera na Daruvar Openu 2021. kojeg je za Vinodar organizirao HATK Daruvar

Najstariji sudionici turnira bio je teniski par Željko Rek i Boško Čubrilo, nadaleko poznati predstavnici daruvarske škole tenisa, koji zajedno imaju preko 130 godina i još uvijek su sportski aktivni



U organizaciji Hrvatskog amaterskog teniskog kluba Daruvar je prošlog vikenda održan teniski turnir parova u dobi od 30+ godina Daruvar Open 2021, koji se tradicionalno održava u terminu i programu manifestacije Vinodar 2021.

Turnir je službeno otvorio gradonačelnik Grada Daruvara gospodin Damir Lneniček.

Proglašenje pobjednika turnira/Foto: HATK Daruvar
Proglašenje pobjednika turnira/Foto: HATK Daruvar

Na turniru su sudjelovala 32 igrača, odnosno 16 natjecateljskih parova iz Virovitice, Slatine, Grubišnog Polja, Velikih Zdenaca i Daruvara. Teniski parovi su bili podijeljeni u dvije starosne skupine po ukupnoj starosti oba igrača, u skupinu do 90 godina (90-) i skupinu iznad 90 godina (90+). U obje skupine je bilo po 8 parova, koji su bili podijeljeni u dvije grupe po četvero. 

Turnir se održavao na tri teniska terena, završio je kasnim popodnevnim satima, a protekao je u izuzetno kvalitetnim i uzbudljivim teniskim susretima, posebice u polufinalnim i finalnim mečevima. 

Ovogodišnji pobjednici turnira u starosnoj kategoriji 90- su daruvarski tenisači Tomislav Golubić i Mladen Častek, koji su u iznimno uzbudljivom finalnom susretu rezultatom 7:5 6:2 pobijedili vrlo kvalitetan par Mario Mikić i Slaven Mađarić iz Teniskog kluba Slatina.

Tomislav Golubić i Mladen Častek/Foto: HATK Daruvar
Tomislav Golubić i Mladen Častek/Foto: HATK Daruvar

U polufinalnim susretima je par Tomislav Golubić / Mladen Častek pobijedio daruvarski par Duško Čubrilo / Grga Kašljević rezultatom 6:3 7:5, dok je par Mario Mikić / Slaven Mađarić rezultatom 7:5 6:4 pobijedio par Dario Margeta / Dragan Kotaran iz Teniskog kluba Saša Novalić Veliki Zdenci.

Pobjednici u starosnoj kategoriji 90+ su Zdravko Kizivat i Božidar Jeremić, tenisači TK TVIN iz Virovitice, koji su u vrlo neizvjesnom i izjednačenom finalnom susretu rezultatom 7:5 3:6 10:4 pobijedili odličan par Zvonko Oskomić / Boris Tepeš iz Teniskog kluba Slatina. U polufinalnim susretima je par Zdravko Kizivat / Božidar Jeremić pobijedio virovitičko-daruvarski par Dragan Dečak / Dren Stoček rezultatom 6:2 7:6, dok je par Zvonko Oskomić / Boris Tepeš pobijedio daruvarski par Željko Ament / Igor Lujanac rezultatom 7:6 6:4.

Zdravko Kizivat i Božidar Jeremić, pobjednici u kategoriji 90 +/Foto: HATK Daruvar
Zdravko Kizivat i Božidar Jeremić, pobjednici u kategoriji 90 +/Foto: HATK Daruvar

Kao i prethodnih godina vrlo uspješan organizator ovog sportskog nadmetanja su bili članovi Hrvatski amaterski teniski klub Daruvar, za što su dobili pohvale svih sudionika turnira i nemalog broja gledatelja i zaljubljenika u teniski sport.

Najstarije sudionike turnira činio je teniski par Željko Rek i Boško Čubrilo, nekada vrlo uspješni i ranije nadaleko poznati predstavnici daruvarske škole tenisa, koji su unatoč starije životne dobi i ukupne starosti od preko 130 godina još uvijek sportski aktivni.

Željko Rek i Boško Čubrilo - mladići u najboljim godinama/Foto: HATK Daruvar
Željko Rek i Boško Čubrilo - mladići u najboljim godinama/Foto: HATK Daruvar

Susret parova/Foto: HATK Daruvar
Susret parova/Foto: HATK Daruvar