Fotografija: Bovi sjajan uspjeh mladih daruvarskih tenisača/ Foto: TK Feniks Daruvar
Galerija
Bovi sjajan uspjeh mladih daruvarskih tenisača/ Foto: TK Feniks Daruvar

SJAJAN USPJEH Troje mladih Daruvarčana među najboljih 16 tenisača u Hrvatskoj

Svi naši predstavnici u prvom izlučnom kolu su pobijedili i ušli u gornji dio ždrijeba. U konačnici, Jakov Ogrizek završio je na 9., Petar Bolšec na 8., a Gita Gamauf na 16. mjestu, kažu iz TK Feniks Daruvar



Troje mladih daruvarskih tenisača Gita Gamauf, Jakov Ogrizek i Petar Bolšec proteklog vikenda na državnom Masters turniru u Zagrebu ostaviti su sjajan rezultat. Točnije, plasirali su se među najboljih 16 tenisača u Hrvatskoj u kategoriji do 10 godina.

Zajednička fotografija/ Foto: TK Feniks Daruvar
Zajednička fotografija/ Foto: TK Feniks Daruvar

Podsjetimo, Gita, Jakov i Marko državnu završnicu izborili su zahvaljujući odličnim igrama na turnirima Regije Sjever, a kartu za Zagreb potvrdili su na regionalnom Mastersu u Daruvaru, o čemu više možete pročitati OVDJE.

Odličan rad kluba

Njihov rezultat još je jedan u nizu potvrda dobrog i predanog rada Teniskog kluba Feniks iz Daruvaru, a da je tomu uistinu tako govori i činjenica da su još dvoje članova ovog kluba, Mia Kolić i Andrej Sofka, ovaj turnir propustili doslovno za dlaku, odnosno imali su status prvih rezervi.

Troje Daruvarčana na turniru u Zagrebu/ Foto: TK Feniks Daruvar
Troje Daruvarčana na turniru u Zagrebu/ Foto: TK Feniks Daruvar

- Teniski klub Split ima najbolju hrvatsku školu već desetljećima, pa je u konkurenciji klubova od Dubrovnika do Vukovara imao daleko najviše predstavnika, a prvi iza njih smo mi, ponosno su poručili iz TK Feniks Daruvar.

Što se natjecanja u Zagrebu tiče, pravo nastupa izborilo je 32 najboljih hrvatskih tenisača, odnosno 16 djevojčica i isto toliko dječaka. 

Petar Bolšec/ Foto: TK Feniks Daruvar
Petar Bolšec/ Foto: TK Feniks Daruvar
Jakov Ogrizek/ Foto: TK Feniks Daruvar
Jakov Ogrizek/ Foto: TK Feniks Daruvar

- Svi naši predstavnici u prvom izlučnom kolu pobijedili su i ušli u gornji dio ždrijeba, dakle među 16 najboljih u Hrvatskoj. Konačne plasmane kroz iduće mečeve dečki su dodatno popravili. Naime, Pero je završio na 8., a Jakiša na 9. mjestu, dok je Gita s nešto lošijim ždrijebom završila kao 16., istaknuli su iz ovog daruvarskog kluba, čestitavši pritom svim sudionicima, posebice onima iz regije Sjever. 

Konstantno na završnici

Recimo i do da daruvarski klub svoje uzdanice na ovom natjecanju imao posljednje tri godine, a kako kažu, za budućnost također ne strahuju.

Gita je bila 16 u ukupnom poretku/Foto: TK Feniks Daruvar
Gita je bila 16 u ukupnom poretku/Foto: TK Feniks Daruvar

- Marko Novaković i Vito Valenta na državnoj završnici nastupili su 2020. godine, Ivano Vranjić uz ovogodišnje sudionike Jakova i Petra boje našeg kluba branili su lani, a sigurni smo da ćemo biti i sljedeće. I to ne samo zato što je Jakov Ogrizek na ovom natjecanju ima pravo i iduće godine. Naime, klupski sustav i treneri baš i nemaju razloga za skromnost, naglašavaju iz TK Feniks Daruvar. 

U klubu ne strahuju za budućnost/ Foto: TK Feniks Daruvar
U klubu ne strahuju za budućnost/ Foto: TK Feniks Daruvar

Za kraj, ali ne i manje važno, iz Teniskog kluba Feniks Daruvar još jednom se zahvaljuju svim roditeljima, bez kojih ovaj rezultat ne bi mogao biti ostvariv. 

- Gita, Pero i Jakiša, još jedno veliko BRAVO, zaključili su iz TK Feniks.