Fotografija: Treneri sa zlatnim Patrikom i Reom te brončanom Emom/Foto: Feđa Medak
Galerija
Treneri sa zlatnim Patrikom i Reom te brončanom Emom/Foto: Feđa Medak

SJAJAN USPJEH Rea Konjević i Patrik Hajduković prvaci države, Ema Bugarinović treća

Prije koju godinu došlo mi je dvoje djece s lošom tehnikom... Svi u drugima vide nešto, a ja sam u to dvoje "ružnih pačića" vidio izazov, potencijal i neku iskru, ponosan je Feđa Medak na Reu i Patrika



BJELOVAR – Iza članova Taekwondo kluba Fox iz Bjelovara je Juniorsko prvenstvo Hrvatske s kojeg su se vratili s čak tri osvojene medalje. Ako se uzme u obzir da su imali tri natjecatelja, uspjeh je i više nego dobar.

Podrška trenera i roditelja na Juniorskom prvenstvu Hrvatske/Foto: Feđa Medak
Podrška trenera i roditelja na Juniorskom prvenstvu Hrvatske/Foto: Feđa Medak

- Tako je, naši članovi su nastupili na ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske, a ujedno i kriterijskom za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Imali smo tri natjecatelja i vratili smo se kući s tri osvojene medalje. Rea Konjević i Patrik Hajduković prvaci su države, dok je Ema Bugarinović osvojila treće mjesto, ponosan je Feđa Medak, trener u Taekwondo klubu Fox Bjelovar dodavši kako je malo tko očekivao da će Rea i Patrik biti tako visoko plasirani.

Dva "ružna pačića"

- Ja sam još prije godinu i pol dana pretpostavljao da će biti ovako. Uvijek sam volio izazove te raditi kontra drugih, posebno kad bi netko rekao da je nešto nemoguće. Prije koju god došlo mi je dvoje djece u klub, loša tehnika, antropološke karakteristike loše, fleksibilnost kod jednog 0 bodova… Svi u drugima vide nešto, a ja sam u to dvoje "ružnih pačića" vidio izazov, potencijal i neku iskru. Eto, opet sam dokazao da iako me etiketiraju čudnim i ludim, ja sam opet uspio. Moji "ružni pačići" i ja idemo svojim čudnim putevima gdje drugi mogu samo sanjati, emotivno je doživio ovaj uspjeh Feđa Medak zahvalivši se na podršci ostalim trenerima, ali i roditeljima.

Trener daje posljednje upute prije borbe/Foto: Feđa Medak
Trener daje posljednje upute prije borbe/Foto: Feđa Medak

Motivacija je uvijek najbolji vjetar u leđa/Foto: Feđa Medak
Motivacija je uvijek najbolji vjetar u leđa/Foto: Feđa Medak

Dodao je i kako je Patrik sada, s dvije zlatne medalje na zadnja dva kvalifikacijska turnira, ušao u hrvatsku reprezentaciju te je siguran putnik za Svjetsko prvenstvo. Rea je pak, trenutno prva rangirana na ljestvici Hrvatskog taekwondo saveza za Svjetsko prvanstvo, ali na sljedećem turniru mora ući u finale i potvrditi svoj status hrvatskog reprezentativca, pojasnio je Medak naglasivši kako imaju uistinu vrsne natjecatelje.

27 medalja na prijateljskim susretima

Članovi Taekwondo kluba Fox Bjelovar sudjelovali su protekle nedjelje u zagrebačkoj Dubravi na turniru za najmlađe sportaše pod nazivom „Prijateljski susreti i druženje klubova“. Na turniru je nastupilo 555 natjecatelja iz čak 15 klubova, a Bjelovarčani su se kući vratili s čak 27 osvojenih medalja.

Na prijateljskim susretima/Foto: Feđa Medak
Na prijateljskim susretima/Foto: Feđa Medak

Uspomena na prve osvojene medalje/Foto: Feđa Medak
Uspomena na prve osvojene medalje/Foto: Feđa Medak

- Planirali smo da će se okupiti svega sedam ili osam klubova i djeca koja nemaju previše iskustva. Međutim, prijavilo se 16 klubova i ukupno 550 natjecatelja. Što se nas tiče, osim petero iskusnih boraca, ovo je svima ostalima bio prvi turnir na kojem su nastupili te je bilo suza radosnica, veselja i tuge, ali to je sastavni dio svakog sporta. Znamo gdje smo, što trebamo popraviti, unaprijediti te skupa idemo u nove pobjede. Hvala roditeljima na povjerenju, podršci i ljubavi, kazao nam je Feđa Medak, trener u Taekwondo klubu Fox Bjelovar dodavši kako su od trenera na prijateljske susrete išli još i treneri Zoran Bugarinović, Andrea Pacadi i Sven Petreković.

Plasman

Mia Pašalija VA kick 1. mjesto, Lucija Vrdoljak KB borbe 1. mjesto, Lora Faletar KB borbe 1. mjesto, Ella Faletar KB borbe 2. mjesto, Marija Kovačević MKB borbe 2. mjesto, Darian Korpar K kick 2. mjesto, Sara Jahutka VA kick 3. mjesto, Lana Domniković KB borbe 3. mjesto, Pavel Marjanović VA kick 2. mjesto.

Mali školarci - borbe

Jan Bohnec 1. mjesto, Tin Komljenović 1. mjesto, Bruno Sabol Tomić 2. mjesto, Petar Vujčić 2. mjesto, Tara Reljić MK A 3. mjesto, Damjan Vinković MK borbe 2. mjesto, Dorijan Popijač MK borbe 2. mjesto, Noa Bohnec MK borbe 3. mjesto, David Kušen MK borbe 3. mjesto, Roko Račan KB borbe 2. mjesto, Petra Gazić KB borbe 1. mjesto, Eva Loncman KB borbe 2. mjesto, Magdalena Hodak KB borbe 3. mjesto.

Kadetkinje A

Paulina Kovačević 1. mjesto, Petra Klen 2. mjesto, Lucija Hajduković 2. mjesto, Tihana Kadoić 2. mjesto, Marija Vukmanović 3. mjesto.

Foxići su se s Prijateljskih susreta vratili sa 27 medalja/Foto: Feđa Medak
Foxići su se s Prijateljskih susreta vratili sa 27 medalja/Foto: Feđa Medak

Još su sudjelovali: Kiara Kranjec, Nika Franjić, Ema Pašalija, Dorotea Korpar, Gabriela Jurkovič, Zvonimir Prišćan, Jakov Knežević, Karla Kovačević, Marko Blaško, Dominik Vujčić, Tara Jovančević, Ela Jovančević, Jakov Marjanović, Fran Begić.No, osim prijateljskih susreta,

- Sretni smo jer potičemo djecu na sport. Primjerice, ovaj prijateljski turnir koji je iza nas je izvanredan jer je znatno povoljniji od ostalih turnira koji su veoma skupi. A roditelji ponekad, kada već izdvoje velik novac, uvide da njihovo dijete možda ipak nije za ovaj sport. Zato je ovo odličan put. Osim toga, djeci je manji stres kasnije doći na turnire na kojima se okupi 500 ili 600 eminentnih boraca iz cijeloga svijeta jer ipak već imaju određeno iskustvo, pojašnjava Medak.

Najbolji sportaši u BBŽ

Inače, članovi taekwondo kluba FOX zasluženo su na nedavnom proglašenju najboljih sportaša BBŽ-a primili priznanja za prošlogodišnje rezultate.

Vesela ekipa u zagrebačkoj Dubravi/Foto: Feđa Medak
Vesela ekipa u zagrebačkoj Dubravi/Foto: Feđa Medak

Medalje su najmlađe borce veoma obradovale/Foto: Feđa Medak
Medalje su najmlađe borce veoma obradovale/Foto: Feđa Medak

Najbolja kadetkinja je Ema Bugarinović, najbolji kadet Patrik Hajduković, drugi senior Kevin Češljar dok su kadetkinje ekipno treće Rea Konjevic, Paulina Kovačević, Tihana Kadoić, Viktorija Oslovar i  Lucija Hajduković.