Fotografija: Rukometaši Bjelovara nadaju se iskoraku u novoj sezoni/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Rukometaši Bjelovara nadaju se iskoraku u novoj sezoni/ Foto: Deni Marčinković

S Potnarom i Šehićem u novu sezonu. Želja je izboriti Ligu za prvaka

Prva tri mjesta u skupini nisu nam imperativ, međutim ne bih volio da budemo pri dnu. Na domaćem terenu moramo pobjeđivati, a pokušat ćemo i u gostima uzeti koji bod, kazao je Pećina



Nakon osvajanja solidnog osmog mjesta u Paket24 Premijer rukometnoj ligi, u Rukometnom klubu Bjelovar nadaju se da ove sezone mogu učiti i dodatni iskorak. Iako je početak priprema zakazan za 2. kolovoza, roster za iduću sezonu uvelike je posložen.

Prema riječima trenera Josipa Pećine, ekipa je gotovo nepromijenjena u odnosu na prošlu sezonu, a dobra igra i rezultati u drugom dijelu prvenstva bude mu nadu u još bolji rezultat.

Dva odlaska, dva dolaska

- Još pred kraj prvenstva zahvalili smo se na suradnji Irancu Mohsenu Karamianu, a nakon nekoliko sezona klub je napusti i veteran David Špiler. To su je jedini odlasci, a njih će u idućoj sezoni zamijeniti Domagoj Potnar i Vanja Šehić.  Potnar, je kružni napadač koji je prošle sezone igrao u Sesvetama, dok Šehić dolazi iz riječkog Zameta, a može igrati na pozicijama lijevog i desnog vanjskog. Oba pojačanja puno će nam značiti prvenstveno u obrambenom dijelu jer su dvometraši, kazao je Pećina.

Trener RK Bjelovara Josip Pećina/ Foto: Deni Marčinković
Trener RK Bjelovara Josip Pećina/ Foto: Deni Marčinković

Pored toga, dodaje Pećina, spomenute prinove nudit će i mogućnost za dodatnu rotaciju u napadu, a priliku za dokazivanje u pripremnom dijelu dobit će i mladi igrači, odnosno kadeti. 

- Većinu priprema odradit ćemo u Bjelovaru, a sudjelovat ćemo i na dva pripremna turnira u Crikvenici i Gospiću. Nadalje, odigrat ćemo i prijateljske utakmice s Goricom, Rudama i KTC-om i mislim da će nam to biti sasvim dovoljan broj utakmica uoči početka prvenstva, ističe Pećina.

Novi ustroj Premijerke

Podsjetimo, preustrojem natjecanja, od ove sezone Paket24 Premijer liga dijeli se na dvije skupe po osam ekipa, a tri prvoplasirane u svakoj od njih, ući će u Ligu za prvaka, dok će ostalih deset u Ligu za ostanak. U skupini s Kesizupcima tako su se našli Nexe, Sesvete, Varaždin, Zamet, Dubrovnik, Moslavina i Trogir, a u prvom kolu bjelovarski rukometaši na domaćem terenu dočekat će ekipu iz Našica.

Prvo kolu u Bjelovar stiže našički Nexe/ Foto: Deni Marčinković
Prvo kolu u Bjelovar stiže našički Nexe/ Foto: Deni Marčinković

- Pripremit ćemo se za njih, idemo odigrati pravu utakmicu i ne mislimo se unaprijed predati. Želja nam je pokušati izboriti jedno od ta tri mjesta koja vode u Ligu za prvaka. Doduše, nije nam to imperativ i neće biti smak svijeta ako primjerice završimo i četvrti, ali ne bih volio da budemo pri dnu. Dosta smo dugo već na okupu i mislim da smo već poprilično uigrani. Na domaćem terenu moramo pobjeđivati, a pokušat ćemo i u gostima uzeti koji bod, zaključio je trener Kesizubaca Josip Pećina.

U klubu se također nadaju da će nakon godinu i pol dana napokon biti dozvoljena i publika u dvoranama, međutim o tome još uvijek nema nikakvih konkretnih odluka. Prvo kolo na rasporedu je 11. rujna, a kao što smo već rekli Kesizupci će u Dvorani europskih prvaka dočekati Gromove iz Našica.