Fotografija: Ligu za ostanak Kesizupci su otvorili pobjedom na domaćem terenu/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Ligu za ostanak Kesizupci su otvorili pobjedom na domaćem terenu/ Foto: Deni Marčinković

Rukometašice i rukometaši Bjelovara osvojili nove bodove

Najefikasniji u domaćim redovima rukometaša ponovno je bio Tibor Jurjević sa 6 postignutih pogodaka, a za pohvalu je i nastup Dubravka Grgića koji je skupio 12 obrana



Rukometaši Bjelovara na najbolji mogući način otvorili su natjecanje u Ligi za ostanak. Rezultatom 24:22 na domaćem terenu svladali su ekipu Umaga. Kesizupci su bolje otvorili jučerašnji susret i cijelo prvo poluvrijeme održavali su prednost od dva ili tri pogotka razlike. Međutim, u drugom poluvremenu gosti iz Umaga smanjili su zaostatak, točnije u nekoliko navrata imali su i prednost od jednog pogotka razlike. Sve do 52. minute rezultat je bio u egalu, a onda je Jurjević s dva uzastopna gola ponovno vratio Kesizupce u prednost, koju gosti do kraja susreta više nisu uspjeli anulirati.

Na domaćem terenu Bjelovarčani su svladali Umag/ Foto: Deni Marčinković
Na domaćem terenu Bjelovarčani su svladali Umag/ Foto: Deni Marčinković

Najefikasniji u domaćim redovima jučer je ponovno bio Tibor Jurjević sa 6 postignutih pogodaka, a za pohvalu je i nastup Dubravka Grgića koji je skupio 12 obrana. Rukometaši Bjelovara sada na svom kontu imaju 6 bodova i polako se odvajaju u takozvanu sigurnu zonu. U idućem kolu očekuje ih gostovanje u Gorici, a utakmica bi se trebala igrati 7. travnja.

- Ipak se osjetio pritisak jer su dečki svjesni koliko je bitna ova utakmica. Čestitam im na fenomenalnoj borbenosti. U napadu nam se ruka malo skratila, međutim igra u obrani bila je stvarno odlična. Što se tiče utakmice u Gorici, idemo odigrati dobru utakmicu i lagano se pripremati za dvije domaće utakmice koje slijede poslije toga, gdje bi pobjedama mogli napraviti ogroman korak ka ostanku u ligi, kazao je nakon utakmice trener RK Bjelovara Josip Pećina.

Trener Josip Pećina daje izjavu nakon utakmice/Foto: Deni Marčinković
Trener Josip Pećina daje izjavu nakon utakmice/Foto: Deni Marčinković

Djevojke slavile u Dugo Selu

Jednako uspješne jučer su bile i rukometašice Bjelovara, koje su nakon dvotjedne pauze slavile na gostovanju u Dugom Selu. Konačan rezultat glasio je 25:30, uz napomenu da je prednost Bjelovarčanki u određenim trenutcima iznosila i 9 pogodaka prednosti. Najefikasnija i ovog puta bila je Ema Guskić, koja se u strijelce upisala čak 11 puta.

Slavlje nakon prošle domaće pobjede/ Foto: Deni Marčinković
Slavlje nakon prošle domaće pobjede/ Foto: Deni Marčinković

Naše rukometašice trenutno se nalaze na 5. poziciji ligaške ljestve, a za četvrto plasiranim Osijekom zaostaju jedan bod, uz napomenu da je Osijek odigrao čak četiri susreta više.