Fotografija: Rukometaši LiPe stigli do prvih bodova/ Foto: RK LiPa
Galerija
Rukometaši LiPe stigli do prvih bodova/ Foto: RK LiPa

Rukometaši LiPe u Starom Petrovom Selu stigli do prvog ovosezonskog boda

Pakrački rukometaši na parket će već danas kada u svojoj dvorani od 20.30 sati igraju protiv prvoligaša Slatine u sklopu 2. kola Kupa



U sklopu 2. kola 2. HRL Istok, pakrački rukometaši su gostovali kod Slavije u Starom Petrovom Selu te ostvarili neriješen rezultat 28:28 (12:15). 

LiPa je odlično otvorila susret te stovarila razliku odmah na početku, koju uspješno održava u prvom dijelu igre. Pred sam kraj prvog poluvremena, LiPa odlazi na pet pogodaka prednost (8:13), no borbeni domaćini ipak uspijevaju smanjiti prednost na 12:15. 

LiPa vodila većinu susreta

Igrači trenera Deana Nagya jako dobro otvaraju drugo poluvrijeme te s dva brza pogotka odlaze na 12:17. Nakon toga, u redove pakračkih rukometaša se unosi nemir te se njihova prednost polako topi. Domaći igrači dobivaju krila i u 43. minuti prelaze u vodstvo (21:20). 

Zadnju četvrtinu susreta je obilježila igra gol za gol, gdje pakrački rukometaši čak uspijevaju vratiti vodstvo u dva navrata (26:27, 27:28), ali Slavija uspijeva doći do boda na domaćem terenu. 

Novi izazovi već danas

Najefikasniji u redovima pakračkog drugoligaša su bili Alen Smiljčić s devet postignutih pogodaka te Robert Mrkalj koji je mrežu gostujućeg vrata zatresao šest puta. Kod domaćina, najefikasniji su bili Tomislav Šimunović i Igor Marković sa sedam postignutih pogodaka. 

Nova utakmica već danas/ Foto: RK LiPa
Nova utakmica već danas/ Foto: RK LiPa

LiPa nema puno vremena za regeneriranje i odmor, jer su već danas domaćini prvoligašu Slatini u 2. kolu Kupa HRS – a. Utakmica se igra od 20:30. Recimo i to da je 3. kolo 2. HRL Sjever na rasporedu već u petak od 20 sati, kada na parketu pakračke dvorane gostuje Borovo. Taj je susret na rasporedu 

Dječaci U13 polovični

3. krug 1. HRL U-13 odigrali su i dječaci U-13. Oni su gostovali u Novoj Gradišci gdje su snage odmjerili s RK Vinkovci, kojeg su pobijedili rezultatom 23:15 (12:6). U drugom susretu dana su poraženi od RK Županja rezultatom 15:22

Djevojčice U14 poražene od Novske 

U nedjelju je započelo i natjecanje u 1. HRL U-14 za djevojčice rođene 2008./09. godine. ŽRK Lipik je bio domaćin susjedama iz Novske. Odlične gošće su savladale domaće djevojčice rezultatom 13:27 (5:14).