Fotografija: Rukometaši LiPe/Foto: RK LiPa
Galerija
Rukometaši LiPe/Foto: RK LiPa

Rukometaši LiPe sezonu završili na 8. mjestu: "Ovaj sastav vrijedi plasmana od 2. do 5. mjesta"

Nikako mi nije bilo jasno zašto već na ulasku u autobus gubimo pet razlike, no to nešto govori i o mentalitetu sastava, kaže Deki



U posljednjoj utakmici na domaćem parketu, rukometni klub „LiPa“ pobijedio je Brod s uvjerljivih 31:24.

Pred nešto više od stotinu gledatelja, utakmica je riješena odmah u prvom dijelu. Pakračani su "blitzkriegom" otvorili susret s 8:0 te ju mirno i rutinski priveli kraju na krilima najefikasnijeg strijelca Macure koji je postigao 8 golova, Kruckog koji je zabio gol manje i Mrkalja koji je 5 puta zatresao mrežu protivnika.

Foto: RK LiPa
Foto: RK LiPa
Foto: RK LiPa
Foto: RK LiPa

Inače, posljednje kolo donijelo je gostovanje u Novoj Gradišci gdje je u utakmici lišene rezultatske neizvjesnosti i napetosti, domaćin slavio sa 33:27.

Turbulentna sezona

Na kraju, nakon odigranih 18 kola, bodovni saldo od 12 osvojenih bodova (5 pobjeda, 2 neriješena rezultata i 11 poraza), svrstao je pakračke rukometaše na osmo mjesto prvenstvene ljestvice. Isti broj bodova je imala i druga ekipa Osijeka, no zbog boljeg međusobnog učinka, mladi Osječani sezonu završavaju na sedmom mjestu.

Svoje mišljenje o protekloj sezoni iznio je i trener Dean Nagy na lipički Compas.

- Iza nas je turbulentna sezona koju praktički niti jednom nismo odigrali u kompletnom sastavu. Nešto se promijenilo početkom drugog dijela sezone kad su nam se priključili Krucki, Vonić i na dvije utakmice Bartoluzzi. Već tada je to bila sasvim drugačija momčad, s puno više obrambene rotacije, mogućnosti igranja drugačijih obrana i raznovrsnija rješenja u napadu - rekao je Dean Nagy Deki za Compas i kao primjer naveo Kruckog koji je nastupio samo u proljetnom dijelu sezone, a postigao je 57 golova.

Trener Rukometnog kluba Lipa Dean Nagy zvani Deki/Foto: Compas.hr
Trener Rukometnog kluba Lipa Dean Nagy zvani Deki/Foto: Compas.hr

Da nije bilo ozljede, smatra Deki, Krucki bi apsolutno bio kandidat za prvog strijelca lige.

Nedokučiv problem

- Odgovorno tvrdim da ovaj sastav LiPe vrijedi plasmana od drugog do petog mjesta u 2. HRL, ali samo pod jednim uvjetom – kad smo kompletni i u top izdanju. A, kažem, ove sezone to nismo bili. Također, drugi i za mene nedokučiv problem su gostujuće utakmice, na koje na žalost zbog prirode posla nisam išao i stvarno mi nije jasno, zašto već na ulasku u autobus gubimo pet razlike, no to nešto govori i o mentalitetu sastava - kazao je Deki koji upravo s tim dijelom timskog duha nikako nije bio zadovoljan. Prema njegovom mišljenju, sve dok se taj dio ne promijeni, bez obzira na individualnu kvalitetu igrača, rezultati u 2. HRL neće biti puno uspješniji.

Foto: RK LiPa
Foto: RK LiPa
Foto: RK LiPa
Foto: RK LiPa

- Ako momci to shvate i probaju se promijeniti, promijeniti odnos prema suigraču mogu se boriti za vrh druge lige i uživati u rukometu. Ono što je bilo dobro, a na sreću toga je ipak puno više, to je odaziv na trening, atmosfera na treningu, kao i poslije treninga, te pogotovo domaćinske utakmice pred punim tribinama. Pogotovo one utakmice koje smo odigrali borbeno i dobro od početka do kraja. Čisti užitak i adrenalinska vožnja - dodao je Dean Nagy Deki koji je od igrača posebno istaknuo onog najstarijeg Gambergera, koji je možda odigrao posljednju sezonu.

Foto: RK LiPa
Foto: RK LiPa
Foto: RK LiPa
Foto: RK LiPa

- On svojim radom, odnosom prema suigraču i klubu prednjači i apsolutno po svemu može biti uzor ostalima pogotovo mladim suigračima. Trojac golman Jančik, Krucki i kapetan Macura, sigurno je napadački najbolji dio našeg sastava, vjerojatno i najbolji trokut (krila, golman) u ligi. Moram spomenuti Darija Papušeka, koji je svojim predanim volonterizmom omogućio da se ova sezona odradi bez stresova, te dvojac Lopar i Lucić, koji su usprkos svojim brojnim obavezama s mlađim uzrastima našli vremena i išli na utakmice sa seniorima. U rukometu je sve malo strožije posloženo od strane saveza, tako da jednostavno sastav seniora bi se raspao bez volonterskog rada ovog trojica. Pred njima je i odluka što i kako sa seniorskim rukometom u sljedećoj sezoni i ne bih im bio u koži, jer potencijal postoji, no trebala bi se donijeti pametna i racionalna odluka što i kako dalje sa seniorskim muškim rukometom - rekao je na kraju Dean Nagy za Compas.

Sezona u brojkama

Kao što smo već naveli, „LiPa“ je ostvarila 5 pobjeda, imala je 2 neriješena rezultata i 11 poraza, uz gol razliku -73. Postigli su 509 golova, što je prosjek 28.28 golova po utakmici, dok su primili 582 (32.33 po utakmici).

Foto: RK LiPa
Foto: RK LiPa
Foto: RK LiPa
Foto: RK LiPa

Ako ćemo gledati broj isključenja po utakmici, sa prosjekom od 6,67 po utakmici, pakrački rukometaši su uvjerljivo najisključivanjija ekipa lige. Brojka se zaustavila na 120 isključenja. Najviše pogodaka u netom završenoj sezoni je postigao Ivan Macura. On je 87 puta tresao protivničke mreže. Pratili su ga Robert Mrkalj sa 68 te Matija Šimić sa 59 i Andrija Krucki sa 57 postignutih pogodaka.

Foto: RK LiPa
Foto: RK LiPa

I na kraju, moramo spomenuti kako su kroz netom završeno sezonu, za RK „LiPa“ nastupali Giuliano Bartoluzzi, Hrvoje Čelec, Karlo Frajfogel, Nikola Frkat, Antun Gamberger, Matija Hartman, Danijel Hlapović, Dominik Jančik, Ivano Karačić, Andrija Krucki, Ivan Macura, Roko Major, Robert Mrkalj, Lovro Nagy, Dario Papušek, Kristijan Paragi, Roko Plažanin, Dino Sadilek, Krešimir Savi, Alen Smiljčić, Petar Rudolf Sommer, Matija Šimić, Matej Tepurić, Domagoj Vonić i Mislav Vujatović.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!