Fotografija: Rukometaši Daruvara u subotu kreću u lov na 2. HRL/ Foto: RK Daruvar
Galerija
Rukometaši Daruvara u subotu kreću u lov na 2. HRL/ Foto: RK Daruvar

Rukometaši Daruvara na domaćem terenu započinju povijesni pohod na drugu ligu

U ovom trenutku teško mi je reći koliko smo snažni, jer smo dugo bez utakmica. Iako očekujem tvrdu utakmicu, vjerujem da imamo šansi za prolazak dalje, kazao je Grkinić



Rukometaši Daruvara u sklopu četvrtfinala kvalifikacija za popunu 2. hrvatske rukometne lige Sjever, u subotu će na domaćem terenu odmjeriti snage s drugom ekipom Rudara iz Ruda. Riječ je o klubu čiji su seniori osvajanjem prvog mjesta u 1. HRL Sjever ponovno izborili premijerligaški status.

- Pripreme za kvalifikacije u punom su jeku. Malo nam stvara problem što nam većina igrača radi, pa je teško uskladiti treninge i poslovne obveze, no što je tu je. U subotu bi trebali biti kompletni i to nam svakako budi nadu u pozitivan ishod, kazao je trener i tajnik RK Daruvara Zoran Grkinić.

Zoran Grginić, trener i tajnik RK Daruvara/ Foto: RK Daruvar
Zoran Grginić, trener i tajnik RK Daruvara/ Foto: RK Daruvar

Lov na drugu ligu najavili su još početkom prošle sezone, međutim zbog situacije s korona virusom Daruvarčani su odigrali tek četiri susreta. Bez obzira na to odlučni su u svom naumu te su se prijaviti za spomenute kvalifikacije.

Brojna pojačanja

- Još početkom sezone pojačali smo svoje redove. Ponajprije tu mislim na trojicu braće Fiala, koja su igrajući za RK Bjelovar stekli premijerligaško iskustvo. Također, tu je i Ivan Taras, iskusni bjelovarski rukometaš, a premijer i prvoligaško iskustvo imaju i Toni Grkinić te Matej Paljar. U ovom trenutku teško mi je reći koliko smo snažni, jer smo dugo bez utakmica, a posebno mi je teško procijeniti u kakvom su stanju Rude. Iako očekujem tvrdu utakmicu, vjerujem da imamo šansi za prolazak dalje, poručio je Grkinić, dodajući da o ostalim ekipa još uvijek ne razmišlja jer idu iz utakmice u utakmicu.

Još uvijek se čeka odluka Stožera o prisustvu gledatelja na subotnjoj utakmici/ Foto: RK Daruvar
Još uvijek se čeka odluka Stožera o prisustvu gledatelja na subotnjoj utakmici/ Foto: RK Daruvar

Dodatan vjetar u leđa Daruvarčani bi trebali imati u vidu stotinjak navijača, koliko će ih odlukom Stožera na ovoj utakmici smjeti biti na tribinama. 

- Poslali smo zahtjev Županijskom stožeru civilne zaštite te smo jučer dobili pozitivan odgovor. Dozvoljena je posjeta do 100 gledatelja uz pridržavanje epidemioloških mjera (dezinfekcija, mjerenje temperature, podaci posjetitelja, fizička udaljenost minimalno 1,5 m). Ovom prilikom pozivam navijače da nas dođu podržati i budu naš osmi igrač na terenu, dodao je Grkinić.

Povijesna prilika

Ljubitelji rukometa u Daruvaru tako će nakon dugo vremena ponovno doći na svoje, a dodatnu draž ovim kvalifikacijama daje činjenica da je RK Daruvar drugoligaški status posljednji put imao za vrijeme bivše države. Kao što smo već rekli, prvu utakmicu u pohodu na povijesni rezultat daruvarski rukometaši odigrat će u subotu u Gradskoj sportskoj dvorani Daruvar, s početkom u 19 sati.

Prijateljska utakmica RK Daruvar-RK Bjelovar/ Foto: RK Daruvar
Prijateljska utakmica RK Daruvar-RK Bjelovar/ Foto: RK Daruvar

Spomenimo i to da će drugoligaški status, pored rukometaša Daruvara i Ruda, pokušati izboriti i druga ekipa PPD Zagreba, RK Dinamo Zagreb, RK Odema i RK Sloga Novoselec-Križ. U toj utrci trebao se naći i RK Varaždin, međutim prema informacijama kojima raspolažemo, oni su jučer odustali od natjecanja. 

Prije nekoliko dana ždrijebom je odlučeno da PPD Zagreb u polufinale prolazi bez borbe, dok ostali klubovi trebaju odigrati četvrtfinalne susrete. Jučerašnjim odustajanjem Varaždinaca, u polufinale je direktno prošao i RK Dinamo.

Preskoče li Daruvarčani u subotu svoju prvu prepreku, protivnika u polufinalu saznat će već idući dan, kada je na redu novo izvlačenje, a domaćini u tim utakmicama bit će prvo izvučene ekipe u oba para.

RK Daruvar posljednji put nastupao je u drugoj ligi za vrijeme bivše države/ Foto: RK Daruvar
RK Daruvar posljednji put nastupao je u drugoj ligi za vrijeme bivše države/ Foto: RK Daruvar