Fotografija: Rukometaši Bjelovara počeli pripreme za nastavak sezone/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Rukometaši Bjelovara počeli pripreme za nastavak sezone/ Foto: Deni Marčinković

Rukometaši Bjelovara počeli pripreme za drugi dio prvenstva: "Cilj je što prije izboriti ostanak"

Trenutno nemamo potvrđen niti jedan dolazak, a barem jedno pojačanje, po mogućnosti netko od bivših igrača, svakako bi nam dobro došao, smatra Pećina



Rukometaši Bjelovara počeli su s pripremama za nastavak natjecanja u Paket24 Premijer rukometnoj ligi. Trenutno se nalaze na šestoj poziciji skupine B, a do kraja tog natjecanja ostalo je tek jedno kolo, u kojemu će na domaćem terenu 12. veljače snage odmjeriti s ekipom Sesveta. 

Pripreme će se odrađivati u Bjelovaru/ Foto: Deni Marčinković
Pripreme će se odrađivati u Bjelovaru/ Foto: Deni Marčinković

Ono što je sigurno da je to da će nakon tog kola natjecanje nastaviti u Ligi za ostanak, a raspored utakmica bit će poznat nakon odigravanja zadnjeg kola po skupinama. 

Dva odlaska, pojačanja još uvijek nema

Prema riječima trenera Bjelovarčana Josipa Pećine, klub će u nastavak prvenstva ući s manjim promjenama u rosteru.

- Uprava kluba sporazumno je raskinula suradnju s dva krila, Josipom Repušićem i Vedranom Šaravanjom. Ostali smo malo tanki na tim pozicijama, ali će zato mlađi igrači dobiti veću minutažu. Trenutno nemamo potvrđen niti jedan dolazak, a barem jedno pojačanja, po mogućnosti netko od bivših igrača, svakako bi nam dobro došao. Neki razgovori se još uvijek vode, ali poznato je da igrača na tržištu baš i nema, istaknuo je Pećina.

Veliki broj pripremnih utakmica

Što se samih priprema tiče, odradit će se u Bjelovaru, a već su dogovorene i prve prijateljske utakmice.

Uz trenera Pećinu i njegove pomoćnike, igračima se obratio i predsjednik kluba Dario Kudumija/ Foto: Deni Marčinković
Uz trenera Pećinu i njegove pomoćnike, igračima se obratio i predsjednik kluba Dario Kudumija/ Foto: Deni Marčinković

- Imat ćemo pet ili šest utakmica. Iduću srijedu u Bjelovaru ćemo se rastrčati protiv Virovitice, a potom slijedi mini turnir na kojemu će uz nas, nastupiti i RK Moslavina te RK KTC. Mjesto odigravanja još uvijek dogovaramo, a do kraja priprema odigrat ćemo i protiv Gorice i Varaždina, a u međuvremenu možda dogovorimo još jednu utakmicu, dodaje strateg Kesizubaca.

Ozljede sanirane

Prvi dio sezone obilježile su i ozlijedi, a prema Pećinim riječima, situacija je sada nešto bolja.

- Mateo Lukačec je odradio operaciju i polako se vraća. Nadalje, Domagoj Potnar imao je problema s puknućem nosa, ali i to je sada u redu, a ostali su zdravi, istaknuo je Pećina te se okrenuo nadolazećem prvenstvu.

Dogovoreno je i barem pet pripremnih utakmica/ Foto: Deni Marčinković
Dogovoreno je i barem pet pripremnih utakmica/ Foto: Deni Marčinković

- Zadnja pobjeda protiv Zameta donijela nam je određeni mir, ali ima još puno za odigrati. Naš cilj je što prije ostvariti što više pobjeda, odnosno izboriti ostanak te mirno privesti prvenstvu kraju, zaključio je trener RK Bjelovara Josip Pećina.