Fotografija: Slavlje nakon pobjede/ Foto: RK Bjelovar
Galerija
Slavlje nakon pobjede/ Foto: RK Bjelovar

Rukometaši Bjelovara boljim izvođenjem sedmeraca izborili plasman na Final Four Kupa

Iako su gosti iz Poreča u jednom trenutku imali ogromnih +9, Kesizupci su uspjeli preokrenuti rezultat i nakon dugog niza godina izboriti plasman na završnicu Kupa



Rukometaši Bjelovara boljim izvođenjem sedmeraca pobijedili su Poreč te su nakon dugog niza godina izborili nastup na Final Fouru hrvatskog Kupa. 

Gosti iz Poreča bolje su otvorili sinoćnji susret. Naime, u 10. minuti na semaforu je pisalo 0:5 i već tada se broj onih koji su u Dvorani europskih prvaka vjerovali u pobjedu domaćina sveo na minimum. Da stvar bude gore, ekipa Poreča iz minute u minutu stečenu prednost samo je povećavala, a u 35. minuti rezultat je glasio ogromnih 9:18.

Nevjerojatna završnica utakmice

Kako se susret bližio kraju domaći igrači uspjeli su taj zaostatak nešto smanjiti, međutim četiri minute prije kraja susreta gostujući igrač Matija Radaković postigao je pogodak za +5,  što se činilo kao točka na i ovog susreta. A onda je uslijedila završnica kakva u bjelovarskoj dvorani već dugo nije viđena. Bjelovarčani postižu četiri pogotka za redom, da bi Mateo Lukačec sa zvukom sirene postavio konačnih 27:27 nakon čega je susret u konačnici odlučen lutrijom sedmeraca. 

Nakon zadnjeg sedmerca navijači su uletjeli u teren/ Foto: RK Bjelovar
Nakon zadnjeg sedmerca navijači su uletjeli u teren/ Foto: RK Bjelovar

Najefikasniji u domaćim redovima bili su Metao Lukačec i Žarko Ćurić s po šest postignutih pogodaka, dok je Petar Lulić mrežu gostujućeg vratara tresao pet puta.

- Loše smo ušli u utakmicu, a sudačke odluke iz prvog dijela dodatno su nas razljutile. Poreč je dobra ekipa koja nije bez veze u Ligi za prvaka i zadnji put su nas dobili 10 razlike. Dečkima sam rekao da moramo biti uporni i dosadni te da će oni pasti i eto, na kraju nam se posrećilo, poručio je trener RK Bjelovara Hrvoje Cikoja.

Borba za ostanak

Dodajmo i to da su put na završnicu u Poreč izborili i Trogir te PPD Zagreb, a za pretpostaviti je da će posljednje mjesto pripasti Nexeu koji četvrtfinale igra protiv Sesveta.

Međutim, Bjelovarčani nemaju previše razloga za slavlje. Naime, tri kola prije kraja Paket24 Premijer lige Kesizupci se nalaze na predzadnjem mjestu, onom koje ih iduće godine vodi u drugoligaški razred. Iduća utakmica na rasporedu je 15. travnja, kada u Bjelovaru gostuju Rude, a ne ostvare li pobjedu u tom susretu, put na završnicu Kupa Bjelovarčanima će zapravo biti samo slaba utjeha za ispadanje iz lige.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!