Fotografija: Nika Sabolović osvojila je zlato, a Marija Komljenović srebro/Foto: Badminton klub Bjelovar
Galerija
Nika Sabolović osvojila je zlato, a Marija Komljenović srebro/Foto: Badminton klub Bjelovar

Regionalni badminton kup u Bjelovaru: "Mladi sportaši na domaćem terenu pobrali hrpu medalja"

Nika Sabolović osvojila je zlatnu medalju kod djevojčica do 15 godina, a Marija Komljenović srebrnu. U parovima Marija i Nika osvojile su drugo mjesto



U Bjelovaru je održan drugi krug Regionalnog badminton kupa na kojem je nastupilo 69 igrača i igračica u konkurencijama 11, 13, 15 i 19 godina.

- U najmlađoj konkurenciji Florijan Birt osvojio je drugo mjesto. Kod djevojčica Lora Kalem osvojila je treće mjesto, Marta Galir 4. mjesto.

Tia Rakovčan izborila je treće mjesto u konkurenciji do 13 godina, a nastupili su još Lucija Alebić, Dino Kilić i Jurica Batinić, pohvalio se sjajnim rezultatima Saša Ćurčić, predsjednik badminton kluba Bjelovar.

U parovima Lucija Alebić  s Katjom Pavlic iz Zagreb Maksimira osvojila je 2. mjesto, a Tia R. s Lorom Čaloš iz Osijeka 3. mjesto! Nastupile su još Marta Galir i Lora Kalem koje su ispale u četvrtfinalu. Kod dječaka Jurica Batinić i Noa Đuranec završili su na 4. mjestu.

Zlatne sestre

Nika Sabolović osvojila je zlatnu medalju kod djevojčica do 15 godina, Marija Komljenović srebrnu. U parovima Marija i Nika osvojile su drugo mjesto. Kod dječaka nastupili su Mihovil Lovrović, Jakov Kudeljnjak i Tin Čauš koji su ispali u grupnom djelu natjecanja.

Anja i Iva osvojile su također 1. mjesto za selekciju U19/Foto: Badminton klub Bjelovar
Anja i Iva osvojile su također 1. mjesto za selekciju U19/Foto: Badminton klub Bjelovar

Iva i Nika na postolju./Foto: Badminton klub Bjelovar
Iva i Nika na postolju./Foto: Badminton klub Bjelovar

U najjačoj konkurenciji (U 19) Iva Aušperger osvojila je zlatnu medalju kao i u parovima sa sestrom Anjom Aušperger. Nika Lazić osvojila je brončanu medalju. Nika Sabolović u paru s Petrom Maras iz BK Flex osvojila je treće mjesto. U singlu nastupile su još Tessa Komljenović i Anja Aušperger.

Vid Borota osvojio je 1. mjesto/Foto: Badminton klub Bjelovar
Vid Borota osvojio je 1. mjesto/Foto: Badminton klub Bjelovar

Vid Borovit osvojio je zlatnu medalju kod mladića do 19 godina, a u paru s Vitom Lovrićem iz BK Flex srebrnu medalju. Nastupili su još Jurica Dvornik, Danijel Radović, Vedran Radović i Filip Crnić. Jurica D. u paru s Matejom Winklerom BK Osijek izborio je 4. mjesto.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!