Fotografija: Foto: Graphie Studio
Galerija
Foto: Graphie Studio

Ramona Pečar (12) iz Bjelovara 5. put postala državna prvakinja: "Plešem i po 12 sati tjedno"

"Najviše je sretna jer su se trud i rad koji ulaže u ples, naročito u posljednjih šest mjeseci, isplatili. Svi su veoma zadovoljni njenim nastupom, kao i onim što je savladala i primijenila na plesnom podiju", kaže mama Jelena



BJELOVAR - Ramona Pečar, 12-godišnja Bjelovarčanka, učenica 6. razreda, državna je prvakinja u standardnim plesovima, u kategoriji mlađa mladež.

Nadarenoj djevojčici ovo je 5. naslov državne prvakinje otkako pleše, no prvi u kategoriji mlađa mladež. Malo je reći da je sretna i ponosna na sebe.

Foto: Plesni klub Takt Varaždin
Foto: Plesni klub Takt Varaždin

A sretni i ponosni su i iz Plesnog kluba Takt Varaždin u kojem Ramona pleše, kao i njezina majka Jelena koju smo upitali gdje je natjecanje održano te koliko Ramona često trenira. Jer još jedna titula državne prvakinje, unatoč nadarenosti i talentu, mora značiti i puno treninga i vježbi.

Trud se isplatio

- Natjecanje se održalo protekle nedjelje, 28. siječnja, u Jelkovcu pored Sesveta, a sudjelovalo je oko 200 plesača. Sudilo je devet sudaca, od kojih je bilo četiri inozemnih – iz Srbije, Litve, Italije i Rumunjske. Što reći osim da je Ramona veoma sretna jer je po 5. put državna prvakinja. Tri naslova ona je osvojila u mlađim osnovcima, jedan u osnovcima i sada prvi u mlađoj mladeži, pojašnjava nam Ramonina majka Jelena Pečar.

Foto: Graphie Studio
Foto: Graphie Studio
Foto: Graphie Studio
Foto: Graphie Studio

- Ramona je najviše sretna jer se trud i rad koji ulaže u ples, a naročito u posljednjih šest mjeseci, isplatio. Trener i ona veoma su zadovoljni njenim nastupom, kao i onim što je savladala i primijenila na plesnom podiju. To im je i bio glavni cilj, kaže Jelena Pečar koju smo upitali koliko često Ramona trenira.

- Kada je jutarnja smjena, trenira dva puta tjedno u Bjelovaru, ukupno to bude do šest sati. Plus jednom ili dva puta u Varaždinu što također bude od 4 do 6 sati tjedno. Kada ide poslijepodne u školu, trenira 6 sati u Bjelovaru i nešto manje u Varaždinu, pojašnjava Jelena koja se dirljivom objavom na Facebooku zahvalila na podršci svima koji su na bilo koji način pomogli da njezina kćerka uzme još jednu titulu državne prvakinje.

Zahvala svima

- Hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli i doprinose Ramoninom plesnom rastu, razvoju i napretku. Hvala bivšim trenerima koji su u nju ugradili zdravu bazu i čvrste temelje za daljnji rast i razvoj. Hvala čovjeku velikog srca koji je donacijom svoje tvrtke Ramoni osigurao dvoranu za treninge u Bjelovaru. Hvala HORKUD-u Golub što su pronašli termine u svojoj dvorani i, kada god smo zamolili, daju Ramoni na raspolaganje dvoranu i izvan dogovorenih termina.

Ramona i trener Igor Šalamun/Foto: Plesni klub Takt Varaždin
Ramona i trener Igor Šalamun/Foto: Plesni klub Takt Varaždin

Hvala Ivani Radujković na kondicijskom „drilanju“ i uvježbavanju svega što Ramona prođe sa svojim klupskim trenerima u Plesnom klubu Takt Varaždin. Hvala Ivi Risek na nesebičnom radu s Ramonom, na svakom savjetu, na svakom ispravljenom pokretu, hvala na svakoj poruci i telefonskom pozivu. Hvala svima, bez vas ovaj rezultat ne bi bio moguć.

Plesni sanjar i vizionar

Najveće hvala treneru Igoru Šalamunu. Treneru koji je plesni sanjar i vizionar, koji je izuzetni pedagog i motivator, treneru koji prepoznaje trenutak i koji sa svojim sportašima pomiče granice usprkos preprekama na koje nailaze i koje su sastavni dio kako sporta, tako i života. Hvala ti Igore za sve! Vratio si Ramoni vjeru u sebe i u njenu ljubav“, poručila je ponosna majka Jelena.

Tia Ivana Palata i Leon Grgić./Foto: Plesni klub Takt Varaždin
Tia Ivana Palata i Leon Grgić./Foto: Plesni klub Takt Varaždin
Tia Ivana Palata i Leon Grgić/Foto: Graphie Studio
Tia Ivana Palata i Leon Grgić/Foto: Graphie Studio

Inače, na natjecanju u Jelkovcu bili su i mladi Bjelovarčani Tia Ivana Palata i Leon Grgić. Ovaj plesni par zajedno pleše tek pola godine. Oni su kroz polufinalno natjecanje u kategoriji mladež osvojili 8. mjesto što je svakako sjajan rezultat i dokaz napretka.

Što se tiče ostalih natjecatelja, Plesni klub Takt Varaždin, može se pohvaliti s pet naslova državnih prvaka, četiri naslova viceprvaka i dva treća mjesta, odnosno dvije bronce.

Foto: Graphie Studio
Foto: Graphie Studio

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!