Fotografija: Svi očekuju pobjedu/Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Svi očekuju pobjedu/Foto: Grad Bjelovar

Pred bjelovarskim rukometašicama povijesna je prilika: "Dođite nas bodriti protiv Nizozemki"

"U klubu nikad nije bila bolja atmosfera nego sada. Financijski smo stabilni. Na curama je da ostvare povijesni uspjeh pa da budemo ponos Grada", istaknuo je Turkalj



BJELOVAR – Za 10 dana, 13. siječnja u 19 sati u Dvorani europskih prvaka u Bjelovaru odigrat će se važna rukometna utakmica 4. kola EHF European Cup - women, između ŽRK Bjelovar i Handbal Venlo iz Nizozemske.

Tim povodom bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak danas je, zajedno s predsjednikom Ženskog rukometnog kluba Bjelovar Ivanom Turkaljom, najavio utakmicu.

Financijska potpora grada

Gradonačelnik je, među ostalim, rekao da Grad Bjelovar sudjeluje u financiranju ŽRK-a Bjelovar putem Športske zajednice Grada Bjelovara u okviru programa javnih potreba u sportu. Kao prioritetnoj sportskoj udruzi, financira se iznos od oko 110 tisuća eura godišnje.

Iskazao je i svoje zadovoljstvo što je klub ušao u 4. kolo od šesnaest klubova Europe koji igraju EHF European Cup te se nada odličnim rezultatima.

Gradonačelnik Hrebak se ujedno pohvalio i kako je Grad poslovnu godinu završio s dva milijuna eura plusa.

- Neće to sve ići u sport, tu su vrtići, škole itd. No, dva eura milijuna eura plusa nikad nije zabilježeno u povijesti grada. Rekao sam da je ovo povijesna utakmica za ŽRK Bjelovar. Curama se pruža sjajna prilika, svaka utakmica košta otprilike 20 do 30 tisuća eura. Nije to mali novac, ali cijenimo angažman i uprave kluba i sportsku priču, a to je da svaki sportaš radi za konačni rezultat. Ovo je prilika da jedna sjajna generacija rukometašica ŽRK-a Bjelovar napravi povijesni podvig i da prođu u daljnji slijed natjecanja. Očekujemo da se popuni dvorana, poručio je Hrebak.  

Šanse za prolazak

- Iako sam kratko u klubu, drago mi je što je pročelnik Mateković ovdje. On je zaslužan za osnivanje kluba. Može biti ponosan što je klub u ovom povijesnom uspjehu među 16 najboljih u euro kupu. Prema našem treneru Dariju Obranu, imamo puno šanse proći dalje. Ako ovo prođemo onda je to povijesni uspjeh za ŽRK Bjelovar. Nadam se da ćemo tako i nastaviti. Mislim da je u klubu situacija više nego dobra i nikad nije bila bolja atmosfera nego sada. Financijski smo stabilni. Sada je na njima da ostvare povijesni uspjeh i još jedan korak više pa da stvarno budemo ponos Grada, istaknuo je Turkalj.  

Na konferenciji za novinare sudjelovali su i pročelnik Milan Mateković te igračice Ana-Maria Gavrić, Antonia Oremović i Renata Petrović.

Igračice Ana-Maria Gavrić, Antonia Oremović i Renata Petrović/Foto: Grad Bjelovar
Igračice Ana-Maria Gavrić, Antonia Oremović i Renata Petrović/Foto: Grad Bjelovar

– Hvala svima koji stoje iza nas. Za ovu sezonu možemo reći kako je povijesna s obzirom na rezultate koje ostvarujemo. Želimo se zahvaliti i svim gledateljima koji su bili prošlo kolo uz nas. Nadamo se da će nas i ovo kolo doći podržati jer već dugo u gradu nije bilo ovakvih utakmica. Slušamo gradonačelnika i probat ćemo doći do finala. Trenirali smo između Božića i Nove godine i sad nakon blagdana. Pokušavamo održati formu koliko god je moguće, islim da rezultat neće izostati, kazala je Antonia Oremović pozvavši sugrađane još jednom da ih bodre s tribina.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!