Fotografija: Foto: HNK Daruvar
Galerija
Foto: HNK Daruvar

Povijesni uspjeh mladih daruvarskih nogometaša: "Sve tri selekcije osvojile naslov u Regiji"

"Svi igrači, svi treneri i svi ostali u klubu ove naslove posvećuju svom voditelju treneru Daliboru Resu kojem želimo uspješan oporavak i što brži povratak na nogometne terene", poručio je trener Grga Kašljević



Sjajna generacija daruvarske Škole nogometa ostvarila je povijesni uspjeh jer su sve njihove selekcije osvojile naslov u Regiji. 

Laskavu titulu prvaka Regije osvojila je ekipa U11 i U15, dok su se mladi nogometaši iz selekcije U13 okitili naslovom prvaka Regije i Županije.

Najbolji strijelci

Tristan Vereb najbolji je strijelac u U11, Gabrijel Doljanin i Erik Rek proglašeni su 2. i 3. strijelcem u U13, a najbolji strijelac lige je Toni Njegomir iz U15. Što se tiče Županijske nogometne lige, najbolji strijelac iz U13 je Mihael Mihalik, 2. mjesto je zauzeo Matko Marić, a treće mjesto dijele Erik Rek i Ian Boroš.

Sjajna generacija daruvarskih nogometaša/Foto: HNK Daruvar
Sjajna generacija daruvarskih nogometaša/Foto: HNK Daruvar

Ekipa U13 osvojila je i Regiju i Županiju/Foto: HNK Daruvar
Ekipa U13 osvojila je i Regiju i Županiju/Foto: HNK Daruvar

- Svi igrači, svi treneri i svi ostali u klubu ove naslove posvećuju svom voditelju treneru Daliboru Resu kojem želimo uspješan oporavak i što brži povratak na nogometne terene - rekao nam je trener Grga Kašljević.

Ovaj uspjeh svih igrača i njihovih trenera nije prošao nezapaženo ni na nacionalnoj razini. Naime, kako nam je Grga ovom prilikom otkrio, talentiranom golmanu HNK Daruvar Matku Delongi smiješi se pozivnica za nastup za hrvatsku reprezentaciju U16. 

Trener Dalibor Res sa svojim igračima/Foto: HNK Daruvar
Trener Dalibor Res sa svojim igračima/Foto: HNK Daruvar

Matko je trenutno u Medulinu na kampu reprezentacije. Matko je prošao na završnoj selekciji za 2010. godište, regije Sjever, a u Medulin je došao na poziv izbornika Sergeja Milivojevića. 

Županijski instruktor Igor Blagojević s daruvarskim vratarom Matkom Delongom/Foto: HNK Daruvar
Županijski instruktor Igor Blagojević s daruvarskim vratarom Matkom Delongom/Foto: HNK Daruvar

- Dakle, postoji pet regija i on je izabran među 20-ak igrača da predstavlja našu regiju. Svaka regija igra jedna protiv druge, a Delonga trenutno u Medulinu brani po poluvrijeme svake utakmice jer su iz naše regije Sjever u kampu dva vratara. Od tih pet ekipa koje su tamo, nagodinu se će stvarati reprezentacija U16 - pojasnio nam je trener Grga Kašljević.

Predstavnici Regije Sjever na kampu u Medulinu/Foto: HNK Daruvar
Predstavnici Regije Sjever na kampu u Medulinu/Foto: HNK Daruvar

O Matku smo već pisali nekoliko puta jer je on, zajedno sa svojim suigračima, dio upravo gore spomenute sjajne generacije HNK Daruvar.

Tako smo između ostalog pisali kako je bio najbolji golman bez primljenog pogotka na cijelom turniru odigranom prije godinu dana u BIH. Zapravo je teško nabrojati sve uspjehe ovog mladog vratara, ali i cijele njegove ekipe. 

Nadarena generacija

Jedan od trenera nadarenih daruvarskih nogometaša Marko Bublić svojedobno nam je otkrio da je njegova ekipa najmlađa u okolici, jer okosnicu čine igrači rođeni 2010. godine.

- U svim drugim ekipama prevladava 2009. godište što je jako velika fizička razlika u tim godina zato sam izrazito sretan i ne sumnjam da ćemo i iduće godine nastaviti s dobrim igrama. Meni kao treneru je najveći problem izabrati 10 do 12 igrača koji će ići na turnir, jer po treninzima i zalaganju te općenito po kvaliteti mogu ih voditi barem 20 - rekao nam je tada Marko Bublić.

No, to nisu sve dobre vijesti iz daruvarskog nogometnog kluba. Četvorica polaznika daruvarske Škole nogometa, David Čakanić, Marko Čović, Lukas Lukić i Lukas Tutić, koji su rođeni 2010. godine, na poziv NK Osijek odradili su probni trening i pokazali svoje umijeće.

- Treneri NK Osijek pozvali su njih četvoricu da odrade trening u Osijeku. Ako se na par treninga pokažu dobri, i ako im netko od njih bude odgovarao u igračkom smislu, onda će im vjerojatno ponuditi da treniraju za NK Osijek i pohađaju u Osijeku srednju školu - rekao nam je trener Grga Kašljević pojašnjavajući kako NK Osijek tako poziva mlade talentirane igrače iz okolnih županije, ali i Dalmacije. 

Trener Grga Kašljević s mladim daruvarskim nadama u Osijeku/Foto: HNK Daruvar
Trener Grga Kašljević s mladim daruvarskim nadama u Osijeku/Foto: HNK Daruvar

- Skauti ih prate i prate, i ako se pokažu dobrima, ponude im stipendiju za školu, stan, hranu, i eventualno neki džeparac - pojašnjava Kašljević.

Velika fešta u nedjelju

Nakon ovih doista sjajnih vijesti iz HNK Daruvar, vrijeme je da se svi zajedno na neki način odužimo svim mladim nogometašima koji ponosne brane boje svoga kluba i grada Daruvara.

Naime, HNK Daruvar poziva sve navijače, simpatizere kluba, roditelje, djedove i bake, sve građane i građanke Daruvara da ove nedjelje, 2. lipnja, dođu na Gradski stadion u Daruvaru na kojem će se održati dodjela pehara i medalja trostrukim osvajačima 2. NL ISTOK - SREDIŠTE SJEVER (U-11, U-13, U-15) te osvajačima 1.ŽNL - JUG za mlađe pionire (U-13)

Foto: HNK Daruvar
Foto: HNK Daruvar

- Isto tako dođite podržati i naše seniore u njihovoj zadnjoj ovosezonskoj domaćoj utakmici u borbi za titulu. Dodjela medalja i pehara će se održati u poluvremenu seniorske utakmice koja počinje u 17:30 sati - poručuju iz HNK Daruvar.

Vidimo se u nedjelju na daruvarskom stadionu!

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!