Fotografija: Denis Gabor/Foto: HATK Daruvar
Galerija
Denis Gabor/Foto: HATK Daruvar

Povijesni uspjeh: HATK Daruvar ostvario cilj i osigurao ostanak u 2. hrvatskoj HEP ligi

HATK Daruvar je osigurao ostanak u 2. hrvatskoj HEP ligi i pravo za razigravanje sa drugom skupinom 2. lige za plasman između 7. i 8. mjesta od ukupno 12 ekipa 2. hrvatske HEP lige



Proteklu nedjelju u Daruvaru je održan prvenstveni susret 2. hrvatske HEP teniske lige između teniskih seniorskih klubova HATK Daruvar i HTK Zagreb 2

HTK Zagreb 2 pobijedio je  rezultatom 6:1

Zaslužena pobjeda tenisača HTK Zagreb 2, vodeće momčadi 2. hrvatske HEP teniske lige, nad tenisačima HATK Daruvar.

Prvo mjesto Zagrepčanima 

U 5 pojedinačnih susreta, HTK Zagreb 2 je odnio pobjedu u 4, a tenisaču Daruvara u 1 susretu, dok su oba susreta parova uvjerljivo pripala gostujućim tenisačima HTK Zagreb 2. HTK Zagreb 2 je s ovom pobjedom osvojio 1. mjesto u skupini. 

Tenisači HTK Zagreb 2 su već i prije ovog susreta s HATK Daruvar bili vodeća ekipa ove skupine 2. hrvatske lige s dovoljnom bodovnom prednosti ispred drugoplasirane ekipe TK Koprivnica, te su s ovom pobjedom samo potvrdili 1. mjesto u skupini, dok su tenisači HATK Daruvara imali prigodu odigrati susrete i boriti se s mladim tenisačima najboljeg hrvatskog kluba HTK Zagreb, koji nastupaju u okviru ove druge lige kao HTK Zagreb 2. 

Boris Dragičević/Foto: HATK Daruvar
Boris Dragičević/Foto: HATK Daruvar

Poznato je da za  HTK Zagreb nastupa većina hrvatskih reprezentativca i zadnjih nekoliko godina teniski klub HTK Zagreb slovi kao najjači teniski centar i klub u Hrvatskoj, ali i u Europi.

S ovim posljednjim odigranim kolom u skupini, HATK Daruvar je zauzeo 4. mjesto u skupini, te iza sebe ostavio suparnike TK Dalmacijacement i TK Opatiju. Ovim plasmanom HATK Daruvar je osigurao ostanak u 2. hrvatskoj HEP ligi i pravo za razigravanje s drugom skupinom 2. lige za plasman između 7. i 8. mjesta od ukupno 12 ekipa 2. hrvatske HEP lige. 

Sjajan podvig

Za Daruvar i daruvarske tenisače to je i povijesni uspjeh budući da su prvi puta izborili ostanak u 2. hrvatskoj ligi, jer su u prethodnih 30-tak godina dva puta sudjelovali u 2. ligi i odmah iste godine ispali iz nje.

Meč parova/Foto: HATK Daruvar
Meč parova/Foto: HATK Daruvar

Za Hrvatski amaterski teniski klub (HATK) Daruvar su teniske susrete protiv HTK Zagreb 2 odigrali:

Sven Gabor, Stjepan Pavičić, Boris Dragičević, Dejan Dragičević, Denis Gabor, Duško Čubrilo i Goran Blašković. Za daruvarske tenisače u ovom kolu nije nastupio ponajbolji igrač Danijal Muminović. 

Jedinu pobjedu za HATK Daruvar ostvario je Denis Gabor.

Pojedinačni rezultati:

S. Gabor (HATKD) – Vukadin (HTKZG 2) 0:2

Pavičić (HATKD) – Kolarić (HTKZG 2) 1:2

B. Dragičević (HATKD) – Galić (HTKZG 2) 0:2

D. Dragičević (HATKD) – Borse (HTKZG 2) 0:2

D. Gabor (HATKD) – Novaković (HTKZG 2)   2:0

B. Dragičević / D. Dragičević (HATKD) – Borse / Vukadin (HTKZG 2)   0:2

Blašković / Čubrilo (HATKD) : Galić / Kolarić (HTKZG 2) 0:2

UKUPNO: HATK Daruvar : HTK Zagreb 2     1:6

Susret razigravanja za plasman od 7. – 8. mjesta 2. hrvatske HEP  lige tenisači HATK Daruvar igrat će protiv TK Đakovo u Daruvaru u subotu dana 12.06.2021.