Fotografija: Foto: NK Hajduk Pakrac i NK Lipik 1925.
Galerija
Foto: NK Hajduk Pakrac i NK Lipik 1925.

POVIJESNI TRENUTAK Pakrački Hajduk i NK Lipik 1925 po prvi će put imati zajedničku momčad

Klubovi su uspostavili suradnju i osnovali zajedničku ekipu koja će se natjecati u MŽNL Brod - Požega, poručuju iz lipičkog nogometnog kluba



Nogometni klub "Lipik 1925." i NK "Hajduk" iz Pakraca po prvi puta u povijesti imati će zajedničku momčad, izvijestili su iz lipičkog nogometnog kluba.

Naime, kako kažu, zbog manjka zainteresirane djece u dobi kadeta/juniora, a u svrhu razvitka igrača koji bi sa 16 godina imali opciju prestanka igranja ili u najboljem slučaju se mogli nadati vrloj maloj minutaži u seniorima, klubovi su uspostavili suradnju i osnovali zajedničku ekipu koja će se natjecati u MŽNL Brod - Požega.

"Škola nogometa Li-Pa"

- Riječ je o kadetskoj ekipi (2007/2008 godište) + 3 igrača 2006. godišta. Naziv ekipe je "Škola nogometa Li-Pa", a svoje će utakmice igrati subotom u 10 sati, dok će domaćin biti Pakrac ili Lipik, ovisno o tome čiji seniori taj dan ne igraju kod kuće - poručuju iz kluba dodajući kako će prva službena utakmica ove ekipe biti u subotu 9. rujna u 10 sati u Pakracu, a protivnik je brodski NK Amater. Ekipu će voditi treneri Darko Kelemen i Ivor Podunavac, dok uži stručni stožer upotpunjavaju Slavko Vuić i Filip Kozić.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

- Nadamo se da ćemo ovom suradnjom u budućnosti dobivati mnogo više seniorskih igrača, a također vjerujemo da će velike koristi imati i naši županijski ligaši - zaključuju iz NK Lipik.

Ovim hvale vrijedan sporazumom, od kojeg će oba kluba, a i županijski lokalni ligaši, imati koristi u vidu više kvalitetnih seniorskih igrača, osim sporta, možda započne val pozitivnih primjera suradnje i u ostalim granama industrije, piše Pakrački list.

Sila inicirao spajanje prije 7 godina

Podsjetimo da je između ostalih najveći inicijator takve ideje, tadašnji voditelj Hajdukove nogometne škole, Siniša Grubišić - Sila, 2016. pokušao učiniti istu stvar. Njegova je ideja bila da se spoje sve omladinske kategorije kako bi se poboljšala kvalitete rada s mladim Pakračanima i Lipičanima, ali i kako bi se smanjili troškovi seniorskih ekipa koje su zbog manjka kvalitetnog domaćeg kadra bile primorane iz sezone u sezonu pojačavati se financijsko izdatnijim pojačanjima iz klubova van granica ovih gradova, a nerijetko i Požeško-slavonske županije.

Siniša Grubišić Sila/Foto: Privatni album
Siniša Grubišić Sila/Foto: Privatni album

Međutim, tadašnja uprava NK Lipik prijedlog je odbila pozivajući se na anketu koju su proveli među roditeljima nogometaša lipičkog kluba, u kojoj su se izjasnili negativno o spajanju škole nogometa s Hajdukovom.

No, srećom, ovaj put povijest se nije ponovila i svakako treba čestitati protagonistima na uspješno sprovedenoj ideji u djelo, a to su Vladimir Gazić, Darko Kelemen i Slavko Vujić s hajdučke te Dejan Iličić, Ivor Podunavac i Filip Kozić s lipičke strane, koji predstavljaju rukovodstvo i dio trenerskog kadra klubova.

Inicijatori spajanja dva kluba/Foto: Pakrački list
Inicijatori spajanja dva kluba/Foto: Pakrački list

Najzahvalniji takvom odlukom, što je u cijeloj priči i najvažnije, bit će pakrački i lipički nogometni tinejdžeri koji se dobro poznaju kroz svoju dosadašnju nogometnu karijeru te koji će se zajedničkim snagama ove sezone suprotstaviti kvalitetnim sudionicima Međužupanijske lige SB-PŽ, umjesto da njihov nogometni put na našim terenima završi ili bude obilježen skromnom seniorskom minutažom, piše Pakrački list.