Fotografija: Stijepan Matijašević na cilju/Foto: Compas.hr
Stijepan Matijašević na cilju/Foto: Compas.hr

POŠTEN ČOVJEK Pakračanin priznao da je trčao kraćom stazom pa ostao bez medalje

Dan ranije netko je na svim stazama uklonio dio oznaka i bacio ih sa strane tako da je Stijepan potpuno nenamjerno skratio stazu za 1,5 kilometar



Pakračanin Stijepan Matijašević u subotu je nastupio na utrci "Mazator trail" blizu Slavonskog Broda i istaknuo se rijetko viđenim fair play potezom kojim je samoga sebe lišio medalje, piše lipički Compas.hr

Stijepan je nastupio u utrci dugoj 15 kilometara po blatnjavim, kliskim i općenito teškim uvjetima s obzirom na visinsku razliku utrke i kišu koja je danima ranije padala. Obzirom na to da se trail utrke trče u šumi, a organizator staze različite udaljenosti obilježava trakama i drugim putokazima, natjecatelji su dužni pratiti oznake i slijediti put. Svakih nekoliko kilometara imaju i kontrolne točke koje moraju proći.

Lutali po stazama

Dan ranije netko je na svim stazama uklonio dio oznaka i bacio ih sa strane te time znatno otežao natjecateljima ionako tešku utrku. To je dovelo i do toga da je dobar dio natjecatelja lutao po stazama, a neki su i odustali.

Stijepan je u tim uvjetima slučajno, nenamjerno, skratio stazu, odnosno njen zadnji dio, i završetak staze otrčao drugim smjerom te u cilj ušao kao treći s 1,5 km manje nego većina natjecatelja.

Iako nitko nije znao niti vidio da Stijepan nije pratio oznake, on sam je otišao organizatoru i prijavio kraćenje staze te se samim time diskvalificirao i ostao bez medalje te postolja.

Timska utrka

Ovaj rijetko viđen potez zaslužuje biti primjer svim sportašima u svim sportovima, a pogotovo onima najmlađima.

Podsjetimo, u identičnoj situaciji prije godinu i pol našao se i Vedran Kelemen u timskoj utrci na Lucky trail Trakošćanu, te je nakon skraćivanja staze prijavio pogrešku organizatoru i ekipu diskvalificirao, iako su do tog trenutka bili uvjerljivo drugoplasirani, piše Compas.hr.