Fotografija: Ova mlada dama rastura u plesu/Foto: Privatni album
Galerija
Ova mlada dama rastura u plesu/Foto: Privatni album

POMELA KONKURENCIJU Ramona Pečar (12) u Pragu uvjerljivo osvojila svoj prvi svjetski naslov

Ramona se borila među 14 djevojaka od četvrtfinala i plasirala se u finalni krug natjecanja u kojem je dominirala u svih 5 plesova i prema ocjenama sudaca odnijela uvjerljivu pobjedu



BJELOVAR – Ramona Pečar prije tri dana vratila se iz Praga gdje je sudjelovala na velikom WDSF turniru. Perspektivna mlada plesačica osvojila je svoj prvi WDSF naslov i još jednom dokazala kako je njena plesna karijera u uzlaznoj putanji.

Naime, tijekom vikenda, u organizaciji Češkog sportskog plesnog saveza, u Pragu, u Unyp Areni, održalo se WDSF Open natjecanje u sportskom plesu za sportašice pojedinke u disciplinama standardnih i latinsko-američkih plesova. Na natjecanju su se borile najbolje sportašice iz Hrvatske, Češke, Njemačke, Irske, Turske, Tajlanda, Hong-Konga, Mađarske, Litve, Italije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Ukrajine i Slovačke, a suđenje je bilo povjereno međunarodnom sudačkom panelu.

Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album

Na natjecanju je bilo 11 Hrvatica, reprezentativki, među kojima i Bjelovarčanka Ramona Pečar (12), članica PK Takt Varaždin.

Brončana medalja

- Ramona se natjecala u svojoj, ali i starijoj dobnoj kategoriji. Tijekom 2 dana natjecanja, Ramona se borila u 11 krugova natjecanja po 5 plesova. U kategorijama u kojima se Ramona natjecala, subota je bila rezervirana za standardne plesove.

Nakon polufinalnog kruga u starijoj starosnoj kategoriji, Junior II (mladež, 14-15 godina), u kojem se borilo 13 djevojaka, Ramona je ušla u finale i plasirala se na izvanredno treće mjesto i okitila se brončanom medaljom.

Suze radosnice/Foto: Privatni album
Suze radosnice/Foto: Privatni album
Samo joj je nebo granica/Foto: Privatni album
Samo joj je nebo granica/Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album

U svojoj dobnoj kategoriji, Junior I (mlađa mladež, 12-13 godina), Ramona se borila među 14 djevojaka od četvrtfinala i plasirala se u finalni krug natjecanja u kojem je dominirala u svih 5 plesova i odnijela uvjerljivu pobjedu prema ocjenama sudaca i osvojila svoj prvi WDSF naslov. Koliko joj ovaj rezultat i naslov znače, najviše govori činjenica da na proglašenju nije mogla suspregnuti suze, kažu iz Kluba.

Veliki talent

U nedjelju, Ramona se natjecala u latinsko-američkim plesovima u kategorijama Junior I i Junior II. U starijoj kategoriji, u kojoj su se natjecale 34 natjecateljice, Ramona je od osmine finala uspjela izboriti polufinalni krug nakon kojeg se plasirala na izvanredno 11. mjesto.

Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album

U svojoj dobnoj kategoriji, Junior I, Ramona se natjecala od četvrtfinalnog kruga u kojem su se natjecale 22 sportašice. Ramona je svojim nastupima izborila ulazak u finalni krug u kojem se odličnim izvedbama plasirala na 4. mjesto.

- Izvanredni rezultati i prvi naslov WDSF Open-a još jednom potvrđuju Ramonin veliki talent, osobito što u “nogama” nema ni blizu toliko redovitih i kontinuiranih treninga poput ostalih djevojaka obzirom na kombinaciju dislociranosti od svog matičnog kluba i dvosmjensku nastavu u školi što svaki drugi tjedan predstavlja nepremostivu prepreku za redovite treninge i stoga su za Ramonu ovi rezultati dodatni poticaj i vjetar u leđa da i dalje vikendima putuje u Varaždin i vrijedno trenira u svom klubu, ponosni su na Ramonu u njezinom Klubu.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!